Svjedočanstva

„RIJEČ TIJELOM POSTADE“

VIDEO Prvi (vanredni) podcast don Damira Stojića! Morate poslušati ovo što priča U nešto drugačijem izdanju podcasta „Riječ tijelom postade“ don Damir je posvjedočio o iskustvu s koronavirusom. Ušao je malo dublje u temu...

Foto: Facebook don Damir Stojić


Tri mjeseca nakon pauze vratio se podcast „Riječ tijelom postade“. U ovoj malo drugačijoj emisiji nije bilo pitanja i odgovora, već razgovor s don Damirom Stojićem o proteklim događajima.

Don Damir je ušao dublje u pitanja patnje, smrti, bolesti, Božje volje…

Kao što je već svima poznato, don Damir je prebolio koronavirus. Zadnji dan izolacije u kojoj je prošao sve klasične simptome, prijatelj se zabrinuo zbog njegovog kašlja. Sljedeći dan išao je u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević na snimanje pluća. Imao je upalu pluća na oba plućna krila i morao je ostati.

Kaže, najveći šok bio je taj ostanak u bolnici. Bio je to prvi put u životu da je morao prenoćiti u bolnici. Klinička slika popravila se vrlo brzo. Kaže don Damir, u to vrijeme dobio je puno poruka podrške, molitve i osjetio je snagu i silnu ljubav molitve. Vjeruje da je zbog toga klinička slika bila vrlo brzo bolja.

Iskreno je rekao da je bio razočaran što je završio u bolnici, mislio je „pa Bože što ti radiš, ima toliko stvari…“, ali kasnije je shvatio da je to bila providonosna Božja ruka.

Svećenik među bolesnicima, milost

Treći dan njegova boravka u bolnici, specijalizant ga je zamolio da posjeti jednu ženu koja je imala koronu. „Medicina je učinila sve, pa ako sad vi možete barem se pomoliti…“ Otišao je, onako u pidžami. Pomolio se nad njom. Za dva, tri sata preminula je.

I sutradan liječnica ga je zamolila da obiđe odjel. Ovaj put od svojih salezijanca naručio je štolu, obrednik i ulje… I tako, u pidžami, sa štolom oko vrata, obrednikom i uljem obilazio je bolesnike… Prisustvo svećenika u tim trenutcima, na tom mjestu je bilo zaista Božja providnost.

Morao se zaraziti da bi ušao tamo među bolesnike, tamo gdje je svećenik bio itekako potreban. Kaže, da može ponoviti, ponovio bi.

Don Damir Stojić posvjedočio je o svemu što se događalo u bolnici tih nekoliko dana, ali ušao i dublje u temu pa progovorio o patnji, smrti, bolesti…

Poslušajte podcast u cijelosti:

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh