Razno

NEMA ODUSTAJANJA

VIDEO NAKON 10 GODINA PRVI PUT NA NOGAMA Ples ove djevojčice i oca osvojio je milijune Ljubav oca i ljubav prema glazbi te ustrajnost i ohrabrenje roditelja, podigla je ovu djevojčicu na noge, prvi put u 10 godina

Freya Booker

Foto: Screenshot

 

Internet je preplavljen plesovima oca i kćeri, ali ovaj mlade Šveđanke i njenog oca osvojio je srca diljem svijeta.

Freya Booker je nedonošče zbog čega pati od brojnih zdravstvenih poteškoća, uključujući cerebralnu paralizu, epilepsiju i nedijagnosticirano stanje mozga. Kao rezultat toga, 10-godišnja djevojčica nije do sad stala na svoje noge.

Freyini roditelji, Graham Booker i Johanna Ekström, poticali su svoju kćer da se više osamostali.

„Mogućnost stajanja i hodanja dala bi joj neku vrstu slobode“, objasnio je otac. I srećom, u svojoj želji da Freyu učine samostalnijom, uspjeli su pronaći savršene motivatore: glazbu i ljubav njenog oca.

„[Freya] voli sve vrste glazbe, od Adele do Metallice“, podijelio je Graham s Good Morning America. Tako je s malo glazbe i s ljubavlju oca Freya po prvi put ustala kako bi otplesala prvi ples.

Iako pomalo nestabilna, Freya je uspjela ostati na nogama. Pa čak i kad je skoro pala, smijala se s tatom. Stoga ne čudi da su milijuni nadahnuti plesnim dvojcem.

Nadahnuće djeci širom svijeta

Video je prvotno objavljen na Grahamovoj Facebook stranici, no potom su ga podijelili TinySuperheroes, organizacija koja šalje superherojske pelerine tisućama djece širom svijeta koja žive s invaliditetom ili bolestima kako bi im „pomogla osvijestiti da vide koliko su zaista moćni i hrabri.“

Ta djeca također, svaki mjesec, dobivaju posebnu misiju koja im gradi samopouzdanje i daje im osjećaj vlastite vrijednosti i pripadnosti. Freyin ples bio savršen primjer njezinih „super moći“.

„Doista je izvanredno kad vidite obitelj koja se iz straha i tuge transformirala u zagovaranje i samopouzdanje“, objasnila je Robyn Rosenberger, izvršna direktorica i osnivačica tvrtke TinySuperheroes s GMA-om.

Ovo poticanje može nadahnuti druge obitelji koje se suočavaju sa sličnim izazovima.

Činjenica da je video postao viralan još je jedan moćan alat za ove superheroje. „Svaki video koji se ovako proširi, poput Freyinog pomaže u borbi protiv izolacije i promiče pozitivnost u internetskoj zajednici djece koja se suočavaju s jedinstvenim izazovima. Svatko ima priču koju vrijedi čuti”, istaknula je Rosenberger.

Što se tiče Freje i njezine obitelji, oni nastavljaju nadahnjivati ​​i van ovih plesnih koraka. Graham si je zadao vlastitu misiju trčanja šest maratona širom svijeta u čast svoje kćeri. Preostalo je još tri, nadamo se da će ga i dalje nadahnjivati ​​puka radost i ljubav njegove kćeri.

Pogledajte njihov video u nastavku:

U biblioteci Figulus pronađite odlične naslove o odgoju. Preporučamo vam:

„Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“, autora Alana Migliorata.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh