Razno

APOSTOLSKI VIZITATOR ZA ŽUPU MEĐUGORJE

VIDEO Nadbiskup Hoser iz Međugorja poslao poruku upozorenja Amerikancima O zaštiti života...

Foto: Screenshot


 

Apostolski vizitator Svete Stolice za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser poslao je iz Međugorja poruku američkim hodočasnicima.

„Kao što znate, ovdje u Međugorju štujemo Blaženu djevicu Mariju, Kraljicu Mira. Taj mir želimo proglasiti svima, onima blizu, i onima daleko. Vrijeme u kojem živimo možemo usporediti s tamom groba koja je zavladala nakon što je Krist umro, a o čemu nam govore evanđelisti.

Kada Isus Krist, Sin Božji i Sin Čovječji koji je poslan ljudima da nas spasi nestane iz naših srca, zavlada tama. Svijet je zaronio u tu tamu. Isus je nestao iz života ljudi

Kada Isus Krist, Sin Božji i Sin Čovječji koji je poslan ljudima da nas spasi nestane iz naših srca, zavlada tama. Svijet je zaronio u tu tamu. Isus je nestao iz života ljudi. Moramo sagledati znakove vremena. Bog , koji je gospodar prošlosti i sadašnjosti želi nam protumačiti znak. Taj znak govori nam: Bez mene ne možete učiniti ništa.

Poruka Amerikancima

Moramo se vezati za Njegovu prisutnost u nama i oko nas kako bi rastjerali ovu tamu i izašli na svjetlost, pogledali sunce koje dolazi i koje nam je danas toliko potrebno. To je moja poruka vama u SAD-u. Pozivam vas da tako živite“, kazao je nadbiskup Henryk Hoser i dodao jako važnu poruku američkom narodu, a vezanu i za novog predsjednika Bidena, iako ga izrijekom ne spominje, a koji se predstavlja katolikom.

„Ako Sjedinjene Države obećaju i nastave planirati svoj život prema razvoju i zaštiti ljudskog života u svim fazama postojanja, bit će spašene. Ako vas politika međutim bude gurala prema poricanju ljudskog života, gurnut će vas dublje u tamu koja nas sve plaši.“

Nadalje je pozvao narod da se okrenu Bogu i nadi koja dolazi samo od Boga, uz zagovor Blažene Djevice Marije koja nas jača u hrabrosti dok prolazimo ove teške trenutke.

Aktualni predsjednik zagovornik prava na pobačaj

Za aktualnog američkog predsjednika Joe Bidena poznato je da je zagovornik pobačaja. Samo nekoliko dana nakon ove poruke nadbiskupa Hosera, Biden je povodom 48. godišnjice presude američkog Vrhovnog suda Roe protiv Wadea, objavio izjavu u kojoj slavi tu presudu, najavljujući njezino „kodificiranje“, odnosno ozakonjenje pobačaja na federalnoj razini, te „imenovanje sudaca koji poštuju temeljne presedane poput Roea“. Izjavu je Američka biskupska konferencija nazvala „duboko uznemirujućom i tragičnom“.

Poslušajte poruku nadbiskupa Hosera u cijelosti:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh