Svjedočanstva

MEĐUGORJE MU JE PROMIJENILO ŽIVOT

VIDEO Na ovog američkog svećenika ste vjerojatno naletjeli na društvenim mrežama, ali jeste li znali da se obratio u Međugorju? Pogledajte njegovu priču Došao je u Međugorje kao protestant, otišao kao fratar

Foto: Screenshot

 

Na ovog američkog svećenica, fratra Johna Boughtona vjerojatno se naletjeli na društvenim mrežama. Kao član Zajednice franjevačke braće od obnove vrlo je aktivan u novoj evangelizaciji, pa često “naletimo” na njegova predavanja na YouTubeu ili Facebooku.  No, ono što je još zanimljivije je njegova priča o obraćenju. Dogodila se u Međugorju. Došao je tamo kao protestant, a otišao kao fratar.

Fra John je rođen kao protestant. Upravo je završavao medicinski fakultet kada je u ruke dobio knjigu Waynea Weiblea o ukazanjima Gospe, Kraljice mira u Međugorju. Prijatelj koji mu je knjigu dao nije ni znao da 28-godišnji john upravo prolazi egzistencijalnu krizu. ‘Kako to da imam sve što svijet obećava, a osjećam veliku prazninu u srcu?’, pitao se. 

Nakon što je pročitao knjigu, s prijateljem je odlučio otići u Međugorje. Bilo je to 1992. godine.

On je, svjedoči, tu na Podbrdu dao svoje konačno da Isusu. “Što god želiš od mene, bit će. Čak ću i fratar postati”, kazao je John Isusu ni ne znajući ništa o fratrima, a ni ne pripadajući katoličkoj Crkvi u tom trenutku. Ali, kaže, nakon tog predanja Isusu, osjetio je olakšanje kakvo nije u životu. 

Nakon prelaska na katoličanstvo počeo je razabirati svećeničko zvanje. Po savjetu fra Svetozara (Svet) Kraljevića odlučio se pridružiti Zajednici franjevačke braće od obnove (CFR).

Poslušajte cijelu priču o tome kako mu je Međugorje promijenilo život:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh