Zanimljivosti

USKRSNA INSTALACIJA

VIDEO Na Čitlučkom polju, na četiri tisuće metara kvadratnih, osvanuo lik Isusa Krista Ova jednodnevna instalacija poznatih broćanskih umjetnica napravljena je od papira

Foto: Screenshot, Anela Korać


 

Poznate broćanske umjetnice, akademska kiparica Martina Vasilj i akademska slikarica Anela Korać, na Veliki su četvrtak 1. travnja 2021., na Čitlučkom polju, na četiri tisuće metara kvadratnih, od papira izradile velik Kristov lik.

Postavljanje papira trajalo je 10 sati, uz velike poteškoće koje im je zadavao vjetar. Prvobitna ideja da instalacija ostane nekoliko dana promijenjena je zbog najavljene kiše na Veliki petak.

Cilj ove jednodnevne instalacije bio je slikom poslati poruku u svijet da je Isus jedini naš PUT, ISTINA i ŽIVOT, i time podsjetiti sve vjernike koliko je važan Pashalni misterij koji se spremamo živjeti ove dane!

Inače, ove umjetnice već su oduševljavale svojim instalacijama, poput one krunice na Podbrdu i oko crkve sv. Jakova ili ruže na Križevcu:

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh