Aktualnosti

SNAŽAN PRIZOR

VIDEO Muškarci u Poljskoj na koljenima mole krunicu za Ukrajinu Poljaci pomažu Ukrajini i na koljenima

VIDEO Muškarci u Poljskoj na koljenima mole krunicu za Ukrajinu

Foto: Screenshot

 

Stotine muškaraca u Poljskoj prošli je tjedan, na koljenima, javno na gradskim trgovima i ulicama molilo krunicu za Ukrajinu.

Videozapisi koji se naširoko dijele na društvenim mrežama prikazuju mnoštvo muškaraca u sjeverozapadnom gradu Szczecinu i glavnom gradu Varšavi kako kleče i mole krunicu za prestanak rata u Ukrajini.

Uobičajen prizor u Poljskoj

Okupljanja muškaraca na javnim mjestima u molitvi krunice postali su uobičajen prizor u Poljskoj posljednjih godina. Grupe poput Wojowników Maryi (Ratnici za Mariju) organiziraju molitvu krunice na javnim mjestima svake prve subote u mjesecu. Molitva katoličkih muškaraca na ulicama poljskih gradova privukla je više pozornosti javnosti uslijed ratne krize u Ukrajini i priljeva sve većeg broja izbjeglica u tu zemlju.

Naime, u manje od dva tjedna otkako je počeo rat, Poljska je prihvatila otprilike milijun izbjeglica, uglavnom žena i djece, bježeći od nasilja i razaranja u Ukrajini.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh