Svjedočanstva

KREACIJE KOJE SLAVE BOGA

VIDEO Modna dizajnerica koju je Bog u viziji nadahnuo da napravi kolekciju inspiriranu Isusovim životom Obratila se i mislila kako su modni svijet i Bog nespojivi, a onda joj je On rekao da pokrene svoju tvrtku - i to u vrijeme nakon pada komunizma, kada se teško nabavljala i hrana, a kamoli tkanine...

ruska dizajnerica

Foto: Screenshot

 

Ruska modna dizajnerica visoke mode Aleona Isakova bila je već poznato ime u svijetu mode kada je upoznala Boga. Odbacila je sve jer je smatrala kako su On i taj svijet nespojivi.  Bog je pak, imao drugi plan. Rekao joj je da otvori svoju trgovinu i inspirirao je Biblijom i Isusovim životom da napravi najljepše kreacije. Bog joj je, svjedoči, dao slobodu, slobodu od straha od prihvaćanja. Danas veliča Boga svojim kreacijama i podučava mlade generacije.

Komunizam u Latviji

Odrasla je u Latviji pod komunizmom. Ateizam je bila jedina prihvatljiva religija. S 12 godina prvi put je čula za Bibliju. Ušla je u knjižnicu i u jednoj knjizi pročitala da postoji ta knjiga. Upitala je knjižničarku imaju li Bibliju, a ona je rekla da nemaju i pozvala joj oca. Kaže, nikad ga nije vidjela tako ljutog. Rekao joj je da više nikada ne spominje Bibliju ni Isusa. Ime Isusa tada je prvi put čula. 10 godina će proći dok ponovno ne čuje to ime.

Strah od odbacivanja

S 14 godina Aleona je prvi put publici predstavila svoje skice. U srce joj se uvukao velik strah. Bojala se kritika i odbacivanja. Strah koji je osjetila pred publikom, kaže, bio je kao pakao na zemlji. Mnogi, kaže, u tom svijetu koriste droge, alkohol…, jer se ne mogu nositi s tim strahom.

U 20-ima je već bila udana i stvarala je ime u svijetu mode.

Raspadom komunizma, kršćanstvo više nije bilo zabranjeno u njezinoj zemlji pa je tako, 1991. godine upaznala misionare iz Amerike a koji su nju upoznali s Isusom.
„Oduvijek sam željela shvatiti smisao života, a bio je to Isus. Kad sam mu otvorila srce bila je to ekplozija. Bilo je to ono što sam cijelo vrijeme tražila.“
Mislila je da ono što je do tad radila i Isus nisu kompatibilni, pa je zatvorila svoju trgovinu. Ali Bog je imao drugi plan. U viziji joj je pokazao kolekciju koju će napraviti – Isusov život.

Najbolje za Isusa

Pokrenula je ubrzo i tvrtku s prijateljom. Iako je u to vrijeme i hranu bilo teško nabaviti, Bog se pobrinuo da posao krene, da osigura i tkanine i novac. Iz Švicarske se nenadano javio čovjek koji je htio financirati projekt.

Njezine haljine prošle su cijeli svijet. Kolekcija od 50 haljina, od najboljih tkanina je za Njega, da Njega slavi, kaže. Više ne stvara u strahu pred publikom i željom da je prihvate, danas stvara da ugodi Bogu i da ga svojim radom proslavi. Kaže, to je sloboda – sloboda je poznavati isusa.

Sa suprugom od 2011. godine živi u Americi gdje se, osim kreacijama, bavi podukom mladih generacija dizajnera. Želja joj je još napraviti veliku biblijsku kolekciju…

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh