Zanimljivosti

TEK ROĐENA DJEVOJČICA SPASILA MAJCI ŽIVOT

VIDEO Medicinska sestra položila dijete na majčina prsa; plač ju probudio iz kome Ljubav pobjeđuje smrt, to vam je ukratko ova priča...

Medicinska sestra položila dijete na majčina prsa; plač ju probudio iz kome

Foto: Screenshot

 

Jeremy Cawley bio je u užasnoj situaciji dok je gledao svoju suprugu kako rađa njihovo prvo dijete, djevojčicu Rylan, a ujedno se pripremao za posljednji oproštaj s njom.

Njegova 23-godišnja supruga Shelly nadala se prirodnom porodu, no zbog komplikacija liječnici su morali učiniti hitni carski rez. Njihova je kćer rođena potpuno zdrava, ali se Shelly nije budila nakon anestezije, piše portal Novi život.

Pala je u komu i liječnici su bili sigurni da je više nema.

„Liječnici su učinili sve što su mogli“, rekao je Jeremy. „U tom trenutku su bili potpuno sigurni da će Shelly preminuti. Rođenje djeteta je tako velika sreća… No u sljedećem trenutku sam vjerovao da ću se morati zauvijek pozdraviti sa svojom suprugom. Bio sam potpuno slomljen.“

Tada je Ashley Manus, medicinska sestra, dobila ideju. Znala je da dodir kože o kožu majke i djeteta ponekad pomaže novorođenčadi da prežive kada su u opasnosti te je pomislila da je moguće da to djeluje i u obratnom smjeru.

„Mi smo veliki zagovornici takvog kontakta. Vjerujemo da može jako pomoći mami i bebi te svakako ne može naškoditi pa nikada nije loše pokušati“, rekla je.

Položili su joj bebu na prsa

Položili su Rylan na Shellyna prsa i nadali se da će je vratiti u život.

„Nadala sam se da je Shelly još uvijek tamo negdje i da može osjetiti svoju bebu, čuti ju – da će njezini majčinski instinkti proraditi i da će shvatiti da treba biti sa svojim djetetom“, rekla je Manus.

Najprije je bebi bilo tako ugodno na majčinim prsima da je zaspala bez i jednog zvuka. Kasnije su pokušali škakljati i lagano štipati kako bi vidjeli hoće li zaplakati.

„Poškakljali smo ju, čak smo ju malo i uštipnuli“, rekao je Jeremy, „Trajalo je to 10 minuta, a tada je vrisnula.“

Odjednom su aparati na kojima je Shelly bila priključena počeli pokazivati znakove života.

„Plakanje je ponovno oživjelo Shelly te se počela boriti. Ponovno sam imao suprugu“, rekao je Jeremy sa suzama u očima.

Djevojčica je spasila mamin život

Iako je na svijetu bila samo manje od jedan sat, Rylan je već postala pravi heroj. Znali su da je ona spasila mamin život. Prošlo je gotovo četiri godine od tog nevjerojatnog trenutka, ali se Shelly sjeća svakog detalja trenutka kada ju je Rylan vratila u život.

„Imamo nevjerojatnu vezu“, rekla je Shelly. „Kada odraste mogu joj reći da mi je spasila život.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh