Duhovna glazba

SVE NA SLAVU GOSPODINA

VIDEO MATEJ GALIĆ Okupio glazbenike, objavili prvu pjesmu. Može se reći – jedno veliko svjedočanstvo „U vrijeme kad smo stvarali pjesmu, sredinom ožujka ove godine, nismo ni slutili da će krize biti. Duh Sveti nas nadahnjuje i priprema za teške trenutke“

Foto: Screenshot

Nakon godinu dana pauze Matej Galić ponovno snima. Ali nije sam. Potaknut u molitvi okupio je mlade glazbenike i kroz suradnju sa Lordanom Ljubenkovom (koordinatorom Katoličke karzmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske), polako se oformila glazbeno – evangelizacijska grupa „Yeshua“. Kao i Matej, većina članova je ponikla iz Osječkog DUHOS-a: bas gitara – Višeslav Kozak, klavijature – Jasmin Gašparac, bubnjevi – Domagoj Vukadin i električna gitara – Igor Radić.

Prva pjesma i prvi video su vani

S novom, prvom autorskom pjesmom „U sjaj zaodjeven“ željeli su predstaviti upravo tu grupu glazbenika vjernika katolika. Poručuju, čežnja „YESHUE“ je slavljenjem u ljudima buditi čežnju za Bogom i primanjem milosti koje nam nudi Majka Crkva.

Za pjesmu kažu da je to „pjesma ohrabrenja za Covid krizu“. „U vrijeme kad smo ju stvarali, sredinom ožujka ove godine, nismo ni slutili da će krize biti. Duh Sveti nas nadahnjuje i priprema za teške trenutke. On je naš Tješitelj“, poručio je Matej Galić. „Proći će ovo vrijeme kušnje i doći će blagoslov. Mi ćemo sigurno biti zahvalniji na svemu čime nas Gospodin daruje“, dodaje.

U jednom trenutku slavljenja nadahnuto počinju melodija i riječi…

Slikovito su opisali nastanak pjesme:

„Baške Oštarije, kod vlč. Marina Miličevića. Velebit. Šuma. Ožujak. Pada snijeg. Pandemija se nadvija nad narodom. Zagovaramo, slavimo, pjevamo i sviramo. Nakana je da nas ljubav Isusova ispunja, da Gospodin ohrabri i spasi naš narod. Euharistija, klanjanje, molitva… Milost Njegove prisutnosti. U jednom trenutku slavljenja nadahnuto počinju melodija i riječi, nastaje pjesma. Svatko doprinosi po nešto, kao mozaik. Blagoslov zajedništva. Molimo još snažnije. Snimamo.“

„Ovom pjesmom želimo s vama podijeliti, koliko je to moguće, taj trenutak naše radosti. Sve na slavu Gospodina. Molimo da nam Bog u svemu bude prvi. Neka bude iznad svega u nama. On je iznad svega, u sjaj je zaodjeven i ljubi svoj narod. Ljubi tebe koji ovo čitaš“, poručili su glazbenici iz „Yeshue“.

Bog je u sjaj zaodjeven! On blagoslivlja svoj narod. Slavimo Ga svojim životom, slavimo Ga pjesmom! Zazovimo ime Gospodnje na naš narod, na cijelu zemlju. Neka pjesma naših srdaca uzdigne se da se izlije Njegova ljubav na sve nas. Ljubav koja pobjeđuje svaki strah, koja ozdravlja, obnavlja, oslobađa. Molimo da nas ispuni Duh Sveti kako bi u ovom teškom vremenu bili svjedoci vjere, nade i ljubavi.

Poslušajte prvi plod ovog zajedništva i molitve:

Ivana Adamić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh