Foto i video

PRIČA BBC-A

VIDEO Krštenje u Etiopiji: Roditelji riskiraju svoj i djetetov život, da bi dijete bilo kršteno bliže Bogu Vjernici u Etiopiji zbog vjere u „višu silu“ penju se na brdo visoko 400 metara kako bi došli do svoje crkve

VIDEO Želeći djecu krstiti „bliže“ Bogu, ovi roditelji riskiraju svoj i djetetov život

Foto: YouTube


 

Britanski BBC prošle je godine objavio priču o specifičnoj proslavi sakramenta krštenja, koje u ovoj crkvi može postati pitanjem života i smrti. Vjernici u Etiopiji zbog vjere u „višu silu“ penju se na brdo visoko 400 metara kako bi došli do svoje crkve.

„Bojim se što će se dogoditi mojem djetetu ako padnem“, kaže jedna žena.

Roditelji malenoga Dowita riskirat će svoje živote da ga odnesu na brdo visoko 400 metara kako bi bio kršten bliže Bogu. Ako netko padne, ne postoji mogućnost da preživi jer je brdo jako visoko. Potrebno je oko tri sata penjanja da bi se stiglo do kapelice u kojoj se krsti.

„Sretna sam što je kršten. Ne postoji neko drugo mjesto na kojem bih voljela da moje dijete bude kršteno“, govori jedna majka.

Abuna Yemata Guh drevna je crkva, a vjernici vjeruju da crkve u podnožju brda nisu toliko snažne kao ona na vrhu. Zato se i odlučuju penjati.

Video možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 24
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh