Foto i video

PRIČA BBC-A

VIDEO Krštenje u Etiopiji: Roditelji riskiraju svoj i djetetov život, da bi dijete bilo kršteno bliže Bogu Vjernici u Etiopiji zbog vjere u „višu silu“ penju se na brdo visoko 400 metara kako bi došli do svoje crkve

VIDEO Želeći djecu krstiti „bliže“ Bogu, ovi roditelji riskiraju svoj i djetetov život

Foto: YouTube

 

Britanski BBC prošle je godine objavio priču o specifičnoj proslavi sakramenta krštenja, koje u ovoj crkvi može postati pitanjem života i smrti. Vjernici u Etiopiji zbog vjere u „višu silu“ penju se na brdo visoko 400 metara kako bi došli do svoje crkve.

„Bojim se što će se dogoditi mojem djetetu ako padnem“, kaže jedna žena.

Roditelji malenoga Dowita riskirat će svoje živote da ga odnesu na brdo visoko 400 metara kako bi bio kršten bliže Bogu. Ako netko padne, ne postoji mogućnost da preživi jer je brdo jako visoko. Potrebno je oko tri sata penjanja da bi se stiglo do kapelice u kojoj se krsti.

„Sretna sam što je kršten. Ne postoji neko drugo mjesto na kojem bih voljela da moje dijete bude kršteno“, govori jedna majka.

Abuna Yemata Guh drevna je crkva, a vjernici vjeruju da crkve u podnožju brda nisu toliko snažne kao ona na vrhu. Zato se i odlučuju penjati.

Video možete pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh