Duhovnost

TROSLOJNA OBMANA

VIDEO Kršćanstvo bez Krista je WC-kršćanstvo! Odlična propovijed!

VIDEO Kršćanstvo bez Krista je WC-kršćanstvo!

Foto: Shutterstock

 

„Najveća opasnost s kojom ćemo se kao Crkva suočiti u idućem stoljeću (dakle, u našem 21. stoljeću) bit će kršćanstvo bez Krista“, proročki je nagovijestio metodistički pastor William Booth (1829. – 1912.) Zatim slijedi domino-efekt, srozavanje: pobožnost bez Duha Svetoga (legalizam); oproštenje bez pokajanja (ljudi se ne žele pokajati, a Bog sve oprašta!); spasenje bez novog rođenja; nebo bez pakla – pa to je teologija svih njuejdžovskih učenja i trendova! Jer ako ne postoji pakao, onda što – radi tko što hoće!

…to je još uvijek WC-papir! Baš kao što je kršćanstvo bez Krista WC-kršćanstvo

Mi ćemo se danas fokusirati na prvoj stavci: kršćanstvo bez Krista. To je troslojna obmana, poput troslojnog WC-papira, koji možete kupiti u svim bojama i mirisima. Ali nemojte se dati prevariti. Bez obzira na boje i mirise, to je još uvijek WC-papir! Baš kao što je kršćanstvo bez Krista WC-kršćanstvo.

Kršćanstvo bez Krista je kršćanstvo bez pravog, izvornog identiteta – koji dolazi odozgor, a ne odozdo

Prvi sloj obmane: kršćanstvo bez Krista je kršćanstvo bez križa…. Drugi sloj obmane: kršćanstvo bez Krista je kršćanstvo bez naslijeđa, bez baštine, bez obećane zemlje. Treći sloj obmane: kršćanstvo bez Krista je kršćanstvo bez pravog, izvornog identiteta – koji dolazi odozgor, a ne odozdo.

Ovako je svoju jučerašnju propovijed započeo Nebojša Đurić, pastor Evanđeoske pentekostne crkve iz Pule. Propovijed možete poslušati u nastavku.

EPC Hosana videosnimke svojih službi – slavljenja, propovijedi –redovito objavljuje na svojem kanalu na Youtubeu (EPC Hosana).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh