Roditelji i djeca

FLOAT

VIDEO Kratki Disneyjev crtani film o roditeljstvu i prihvaćanju djece kakva jesu Float šalje poruku posebnog odnosa roditelj – dijete, poruku ljubavi i prihvaćanja djece kakva jesu. Autor je posvetio crtani film svome sinu s autizmom

Float

Foto: Screenshot


 

Crtani film Float započinje scenom gdje se otac igra vani sa svojim dječakom. U jednom trenutku dijete počne letjeti zrakom. U panici, otac utrči u kuću da se sakrije sa svojim djetetom, štiteći ga od pogleda i osuđivanja drugih, piše portal Dječja posla, a prenosi HKM.

Nakon prihvaćanja da ima drukčije dijete, otac skupi hrabrosti i polazi u park sa svojim sinom, no skrivajući njegove posebnosti. Tako drži na uzici sina, a na leđima mu je ruksak napunjen kamenjima kako bi ga držao prizemljenog. U jednom trenutku, među brojnim obiteljima i parkom prepunom ljudi, djetetova posebnost se otkriva i otac mora odlučiti kako će reagirati.

Prva očeva reakcija bila je pogrešna i natopljena emocijama. On žurno grabi svog sina, vuče ga prema izlazu parka, ali sve jači plač i vika dovode ga do izjave koja će malenom srcu nanijeti bol: „Zašto ne možeš biti normalan” (jedini trenutak dijaloga u filmu). Dijete Alex se prizemlji i tužno navuče kapuljaču preko glave. Dok promatra ljude i njihovu reakciju, tata privuče sina i sjedne s njim na ljuljačku. Počinje se ljuljati naprijed-natrag, pojačavajući i u jednom trenutku lansira sina u zrak. Alex leti dok tata sretno trči oko njega…

Posvećen sinu s autizmom

Crtani film Float stvorio je američki animator Bobby Rubio, a posvetio ga je vlastitom sinu kojem je dijagnosticiran autizam. Rubio je izjavio da su mu trebale godine da ispriča priču svoje obitelji, ali da je na kraju osjećao potrebu da to podijeli. Float šalje poruku posebnog odnosa roditelj – dijete, poruku ljubavi i prihvaćanja djece kakva jesu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh