Hrvatska

VIDEO KOJI JE POSTAO HIT

KOMENTAR Na glavnom zagrebačkom trgu govorio o Isusu, dok nije došla policija Prije nekoliko dana ovaj se je čovjek na Trgu bana Josipa Jelačića popeo na podnožje rasvjetnog stupa i počeo pozivati ljude na obraćenje...

Foto: Screenshot/Facebook


 

»Sutra nam nije obećano. Danas zavapite, danas padnite na koljena, poklonite Mu se i dajte Mu slavu. Početak Mudrosti je Božji strah. Nemojte ulagati u ovaj život, nemojte ulagati u ovaj svijet – ulažite u nebo, u vječnost, da u ovom životu imate život, i vječni život u nebu. …
Onima koji dođu Kristu Bog će dati novo srce koje želi vršiti Božju volju. A onima koji slijede vlastito srce obit će se svi grijesi o glavu.«
Ovo su samo neke rečenice koje je ovaj čovjek izrekao prije nego što je došla policija.
Što vi mislite o ovakvoj evangelizaciji?

Naknadni komentar

Očekivali smo ozbiljnije komentare na ovu objavu. Mi jako dobro znamo da je naša publika katolička i naša publika zna da mi itekako ljubimo i cijenimo vrijednosti koje je ovaj dečko u svojem govoru napadao, no on je ipak rekao i neke dobre stvari, iako nam se čini da mu je glavna namjera bila obraćati katolike, a ne grešnike. Nas prvenstveno zanima što naši čitatelji misle o ovakvoj – za naše hrvatske (katoličke) prilike – potpuno neuobičajenoj metodi evangelizacije.

Zanima nas što biste mislili da je na ovakav način evangelizirao dobar katolik koji bi ljude pozivao na obraćenje, na to da se vrate u Crkvu i sakramentalnom životu. Čini nam se da bi taj način ispočetka bio teško prihvatljiv bilo kome, no što bi se dogodilo kad bi nekoliko mladih katolika nekoliko mjeseci ustrajalo u tom obliku evangelizacije? Što vi mislite? Rado ćemo pročitati vaše komentare.

(Također nas je zanimalo kakvom će mjerom naši čitatelji, katolici uzvratiti na njegove uvrede. Sigurno nije lako odgovoriti na ovako nešto u ljubavi.)

DIJELJENJE EVANĐELJA I SUSRET S POLICIJOM

Ako želite steći mudrost, onda vam treba poniznost pred Bogom. Razumni su svi koji su poslušni Bogu.

„Strah Gospodinov je početak mudrosti; razumni su svi oni koji vrše njegove zapovijedi: slava njegova ostaje zauvijek.“ /Psalam 111,10

„Jer ljubav je Božja ovo: da držimo njegove zapovijedi. A zapovijedi njegove nisu teške.“ /1. Ivanova 5,3

Bog traži vaše srce, a ne religiju! Bog traži vaše iskreno srce, a ne vaše rituale, obrede, religioznost. Treba vam novo srce koje nije od kamena.

„I dat ću im jedno srce, i nov duh stavit ću u njih; i uklonit ću iz tijela njihova srce kameno, i dat ću im srce mesno, da bi hodili po mojim odredbama, i uredbe moje držali i vršili ih. I oni će biti moj puk, a ja ću njima biti Bog. A onima čije srce ide po želji njihovih gnusoba i grozota njihovih, put njihov svalit ću na glavu njihovu’, riječ je Gospodina Gospoda.“ /Ezekiel 11,19-21

Onima koji dođu Kristu Bog će dati novo srce koje želi vršiti Božju volju. A onima koji slijede vlastito srce obit će se svi grijesi o glavu.

P. S. Naravno da su besplatne Biblije, sve vam dajemo besplatno, ne tražimo ništa od vas, osim da vaša srca predate Bogu. Jer to je ono što ostaje za čitavu vječnost.

Objavljuje Biblija i znanost u Utorak, 8. listopada 2019.

Izvor: Facebook (Biblija i znanost); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh