Duhovnost

BOGU HVALA

VIDEO Koja reakcija prvopričesnika! Gospodine, nek nam ova žrtva uvijek donosi blagoslov. Što nam vanjski znakovi kažu, nek ostvari snaga tvoga Duha. Po Kristu. (Misna darovna molitva)

VIDEO Koja reakcija prvopričesnika!

Foto: Screenshot

Jedanaestogodišnji dječak po imenu Caio Henrique Nagel Vieira svoju je Prvu pričest primio, 15. svibnja, u župi Svete Agneze u Brazilu. Video njegovog primanja Prve svete pričesti postao je viralan.

Naime, dječak je nakon svete pričesti kleknuo i počeo plakati. Događaj se pratio i na stranicama župe, gdje su posvjedočili da je Caio majci rekao da ne zna sa sigurnošću objasniti što je osjetio. Rekao je da se za vrijeme posvećenja prvo sjetio filma o muci Kristovoj te zatražio oprost za grijehe čovječanstva. Potom je zahvalio Bogu jer je spoznao da je Bog mogao započeti svijet od nule, ali nije, već je žrtvovao Isusa za sve nas!

Ta spoznaja dovela je do suza koje nije mogao zaustaviti. Kasnije je svjedočio da je osjetio da ga je Isus zagrlio.

Sve je misno slavlje usmjereno prema pričesti: prema blagovanju žrtvovanog Jaganjca, prema sjedinjenju s njime u vlastitu srcu, prema zajedničkoj molitvi s njime upravljenoj Ocu, prema iskustvu prebivanja u Bogu (KKC 1382). Dijelovi Svete Mise stube su po kojima se penjemo prema Bogu i po kojima u isto vrijeme silazimo u svoje srce.

U svakom dijelu Mise surađujemo s Duhom Svetim i vođeni smo njime.
Misa nas dovodi u prisutnost Presvetog Trojstva, uvodi nas u Isusovu otkupiteljsku žrtvu u kojoj sudjelujemo prikazivanjem misne žrtve i blagovanjem žrtvovanog Jaganjca. Njegovim blagovanjem, pričešću, Isus ulazi u nas kako bismo i mi mogli ući u njega. Što dublje uđemo u Isusa, prisnije ćemo iskusiti njegovu blizinu i naša će korist i radost biti to veće.

Na Svetoj Misi primit ćemo onoliko milosti za koliko smo se, uz pomoć Duha, otvorili, oraspoložili srce (KKC 1128).

Ulomak je iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh