Osobni razvoj

DRAŽEN BUŠIĆ

VIDEO Kako steći duhovni imunitet i zaštititi se od zloga? Za svaku situaciju koju prolazimo u svom životu, Gospodin je dao protulijek u svojoj Riječi

Foto: Pixabay

 

Prenosimo vam dio predavanja Dražena Bušića sa susreta Zajednice Kraljice Apostola, a na dnu članka u videu možete poslušati u cijelosti (što vam svakako preporučamo):

Tko vjeruje da je Božja riječ istina? Onaj tko vjeruje, vjeruje i da je ovaj Psalam 91 istina – da vas Bog može zaštititi i od zaraznih bolesti ako prebivate u Njegovoj zaštiti.

Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega, reci Jahvi: »Zaklone moj! Utvrdo moja!
Bože moj u koga se uzdam!«

Jer on će te osloboditi od zamke ptičarske, od kuge pogubne.
Svojim će te krilima zaštititi i pod njegova ćeš se krila skloniti: Vjernost je njegova štit i obrana!

Nećeš se bojati strašila noćnoga ni strelice što leti danju, ni kuge što se šulja kroz tmine, ni pošasti što hara o podne.

Pa nek’ padaju tisuće kraj tebe, deseci tisuća s desne tvoje, tebi se neće primaći!

Tek što okom pogledaš, već ćeš vidjeti plaću grešnika. Jer Jahve je zaklon tvoj, Višnjega odabra sebi za okrilje.
Neće te snaći nesreća, nevolja se neće prikučiti šatoru tvojemu. Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim.

Na rukama će te nositi da se ne spotakneš o kamen. Nogom ćeš gaziti lava i ljuticu, zgazit ćeš lavića i zmiju.

»Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit’ ga jer poznaje ime moje. Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti.
Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat’ mu spasenje svoje.« (Psalam 91)

Biti po Božjem srcu, kao što je bio David, znači da si Mu se u potpunosti predao – da Mu vjeruješ i da vršiš Njegovu volju.

Duhovni imunitet

Postoje mnoge stvari koje Sotona stavlja na nas, a koje mi ne bismo trebali nositi.
Treba nam duhovni imunitet kao što je apostol Pavao imao imunitet kao rimski građanin. Treba nam zaštita od zloga, bojna oprema Božja… Zaštita koja dolazi po sakramentima, Krvi Kristovoj, po sili Duha Svetoga, po molitvi, duhovnom naoružanju koje je opisano u Efežanima 6, 14-19:

Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju. Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete

Pravednost – osobno posvećenje. Možeš reći stavljam na sebe oklop pravednosti, ali ako ti zaista ne radiš na posvećenju, ako se ti ne boriš protiv grijeha u sebi, ne izbacuješ grijehe iz svog srca, onda zapravo nemaš oklop pravednosti.

Kristov vojnik treba svakodnevno biti spreman i sposoban donositi mir, Radosnu vijest.

Štit vjere – da možeš ugasiti ognjene strijele zlog. Onaj koji želi Bogu ugoditi treba ispuniti dva uvjeta – vjeru da Bog postoji, krepost vjere, i vjeru da nagrađuje one koji Ga traže, karizmu vjere.

Kaciga spasenja – nada. Sve ću izdržati s Bogom!

Mač Duha Svetoga – Riječ Božja.

Za svaku situaciju koju prolazimo u svom životu, Gospodin je dao protulijek u svojoj Riječi.

Preporučamo vam u cijelosti poslušati predavanja Dražena Bušića sa Zoom susreta Zajednice Kraljice Apostola:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh