Osobni razvoj

SAMOUBOJSTVO – JEDAN OD VODEĆIH UZROKA SMRTI

VIDEO I ti možeš nekome spasiti život Na svaku osobu koja počini samoubojstvo, još njih 25 razmišlja o njemu. I ti možeš spasiti nekome život. Obrati pozornost, slušaj, djeluj

VIDEO I ti možeš nekome spasiti život

Foto: YouTube


 

Stopa samoubojstava u Sjedinjenim Američkim Državama povećala se za 25 posto u razdoblju od 1999. do 2016. godine. Gotovo 45 tisuća života izgubljeno je zbog samoubojstva u 2016. godini. Ono je jedno od vodećih uzroka smrti. Zašto se ovo događa?

Obrati pozornost, slušaj, djeluj

Odsjek za javno zdravstvo primjećuje da, iako se uzroci samoubojstva pripisuju mentalnim oboljenjima, više od polovine osoba koje su počinile samoubojstvo nije imalo službenu dijagnozu. Samoubojstvo je rijetko uzrokovano samo jednim čimbenikom, a uzroci mogu uključivati ljubavne probleme, zdravstvene, financijske, stambene i pravne probleme, ovisnost o drogama i alkoholu…

Na svaku osobu koja počini samoubojstvo, još njih 25 razmišlja o njemu. I ti možeš spasiti nekome život. Obrati pozornost, slušaj, djeluj.

Poticajan video možeš pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh