Preporučamo

EUHARISTIJSKO ČUDO U VENEZUELI

VIDEO Hostija je krvarila i pulsirala poput srca bačena na žeravicu Hodočasnik iz New Jerseyja snimio euharistijsko čudo u samostanu u Los Tequesu u Venezueli!

VIDEO Hostija je krvarila i pulsirala poput srca bačena na žeravicu

Foto: Screenshot

 

8. prosinca 1991. svećenik u svetištu Betanija u mjestu Cúa u Venezueli slavio je Misu. Nakon što je izrekao riječi pretvorbe, primijetio je da je hostija na jednoj strani počela krvariti, piše Aleteia. Svećenik je hostiju brzo spremio kako bi kasnije provjerio radi li se zaista o čudu.

Tada je mjesni biskup pokrenuo istragu kako bi se uvjerili da se ovaj događaj ne može racionalno objasniti.

Istraživanja su pokazala da je krv ljudskog podrijetla te da ima grupu AB +, istu onu koja je pronađena na Torinskom platnu te na hostiji iz Lanciana

»Na toj je Misi bio nazočan velik broj hodočasnika, koji su smjesta potvrdili da svećenik nije imao nikakvih rana s kojih bi na hostiju kapnula krv koja se na njoj nalazi. Osim toga, rezultati znanstvenih analiza pokazali su da se svećenikova krv i krv na hostiji ne podudaraju. Čudesna je hostija podvrgnuta posebnim znanstvenim istraživanjima, koje je zatražio tadašnji biskup Los Tequesa, mons. Pio Bello Ricardo. Istraživanja su pokazala da je krv ljudskog podrijetla te da ima grupu AB +, istu onu koja je pronađena na Torinskom platnu te na hostiji iz Lanciana. Na euharistijskom čudu iz Lanciana u Italiji, koje se je dogodilo 750. godine, Svjetska zdravstvena organizacija napravila je 500 petsto različitih znanstvenih analiza da bi svoje izvješće zaključila ovako: „Euharistijsko čudo iz Lanciana jest, i ostat će, jedinstven znanstveno neobjašnjiv slučaj.”«

…hostija je izgledala kao da je u plamenu, a u njezinu središtu nalazilo se je pulsirajuće srce koje je krvarilo

Hostija je kasnije prenesena u samostan u Los Tequesu te je ondje izložena na štovanje hodočasnicima, kojih godišnje onuda prođe na tisuće. Hodočasnik iz New Jerseyja, Daniel Sanford, posjetio je samostan 1998. i tada doživio čudo:

»Po završetku misnog slavlja [svećenik] je otvorio vratašca tabernakula u koji je pohranjena čudesna hostija. Bio sam zaprepašten! Naime, hostija je izgledala kao da je u plamenu, a u njezinu središtu nalazilo se je pulsirajuće srce koje je krvarilo. Taj je prizor trajao otprilike 30 sekundi, a onda je hostija poprimila svoj ‘uobičajeni’ izgled. Dio ovog čuda uspio sam snimiti svojom videokamerom.«

Taj je videozapis poslan lokalnom biskupu, a on je potaknuo na njegovo širenje s ciljem da se širi vjera u Isusovu stvarnu prisutnost u Euharistiji.

Čudesna se hostija – na kojoj je krv i dalje svježa kao što je bila na dan kad se čudo dogodilo – i danas može vidjeti u samostanu u Los Tequesu.

O tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh