Zanimljivosti

C. S. LEWIS

VIDEO Film o najpoznatijem obraćeniku 20. stoljeća Lewis je bio deklarirani ateist koji je opisivao „jedno mlako kršćansko djetinjstvo“ u jednom domu u religioznoj anglo-irskoj obitelji u Belfastu. Unatoč odgoju, zadržao je naizgled „čvrsto vjerovanje u nepostojanje Boga“ i postao ateist u ranoj dobi od 15 godina... Film prati cjeloživotno duhovno putovanje poznatog autora Kronika iz Narnije

c.s. lewis

Foto: Screenshot

Nedavno je objavljeni film o životu C. S. Lewisa:  The Most Reluctant Convert: The Untold Story of C.S. Lewis (Najnevojlniji obraćenik: Neispričana priča o C.S. Lewisu).

Za sada u kinima u SAD-, te prema najavama u Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu, a nadamo se da će i nama uskoro biti dostupan.

Film prati duhovno putovanje poznatog autora „Kronika Narnije”. Ovaj novi biografski film o C.S. Lewisu, koji je režirao dvostruki Emmy i dvostruki BAFTA nagrađivani filmaš Norman Stone (BBC-jevi Shadowlands, The Narnia Code), a glume Max McLean, Nicholas Ralph i Eddie Ray Martin.

Poznati kazališni glumac McLean glumi sredovječnog Lewisa, koji se osvrće na događaje koji su započeli njegov put od snažnog razotkrivača kršćanstva do vjerojatno najutjecajnijeg kršćanskog pisca 20. stoljeća. Nicholas Ralph glumi Lewisa kao mladića koji ima težak odnos sa svojim ocem prije nego što je otišao u rovove u Velikom ratu, a zatim postao student na Sveučilištu Oxford. Osim toga, dijete Lewisa koje je zbog raka izgubilo majku, a potom odbacilo vjeru, glumi Eddy Ray Martin.

Film istražuje utjecaj prijatelja na predanog ateista i kako su natjerali Lewisa da preispita svoju nevjericu. Među tim prijateljima bili su i J.R.R. Tolkien (glumi Tom Glenister, Doc Martin), Hugo Dyson (glumi David Shields, The Crown, Doctor Who) i Owen Barfield (glumi Hubert Barton, Jekyll & Hyde, Deep Blue Sea).

Snimljen u i oko Oxforda u Engleskoj, film, temeljen na hit predstavi C.S. Lewis on Stage: The Most Reluctant Convert.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh