Duhovnost

UZMI TO BLAGO KOJE TI CRKVA DAJE

VIDEO DON JOSIP RADIĆ O OPROSTIMA Što su vremenite kazne i zašto bi trebali uzeti sve što nam se nudi da ih izbjegnemo? Da bismo razumijeli vremenite kazne, moramo razumijeti narav grijeha. Don Josip Radić u svom nagovoru ovo je objasnio na vrlo jednostavan način...

Foto: Screenshot


Zašto bi svaki vjernik trebao uzeti sve blagodati oprosta koje Crkva nudi? Pričajući o mističnim iskustvima svetaca koji su vidjeli čistilišne muke, don Josip Radić govori o važnosti primanja potpunih i djelomičnih oprosta kojim se oslobađamo vremenite kazne.

Također nam objašnjava što je vremenita kazna.

Grijeh ima dvostruku posljedicu. Može nas, u konačnici, odvesti do Pakla. Druga posljedica je da svaki grijeh, i onaj koji je oprošten, nosi u sebi vremenitu kaznu. Nijedna posljedica nije zbog Boga,  već naravi grijeha. Isus je umjesto nas ispio vječnu gorčinu grijeha. Agonija nad agonijama. Ona duša koja dođe do smrti, a ostane joj još čišćenja, kuša vremenitu posljedicu grijeha.

Naš divni Bog sve čini da nas oslobodi od vremenitih posljedica. Postoji puno načina koje nam je ostavio da izbjegnemo Čistilište. Oni koji su u Čistilištu ne mogu više propasti, ali mnoge trpe. To je trpeća Crkva.

Don Josip Radić kaže da kada bi znali koliko su teške čistilišne muke, sve bi činili da ih izbjegnemo. Uzmi za svoje srce, za svoju dušu i za duše u čistilištu.

Olakšano dobivanje potpunoga oprosta za pokojne, evo kako do njega… 

Poslušajte nagovor don Josipa Radića u cijelosti (I. i II. dio):

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh