Obitelj

BITI KAO DJECA

VIDEO Dječak prekinuo propovijed, popeo se na oltar i zamolio svećenika da moli za njegovog djeda koji je na respiratoru „Moramo biti poput ovog djeteta koji moli jednostavno, ali s hrabrošću i vjerom.”

Foto: Screenshot


 

Ovih se dana društvenim mrežama proširila snimka petogodišnjeg dječaka iz Brazila koji je prekinuo propovijed u crkvi kako bi svećenika zamolio da se pomoli za njegova djeda koji je bio u rizičnom stanju. Snimku je objavio sam svećenik kako bi potaknuo vjernike za razmišljanje, piše Aleteia, a prenosi Bitno.net.

„Moramo biti poput ovog djeteta koji moli jednostavno, ali s hrabrošću i vjerom.” Dodao je kako su mu se obratili brojni ljudi, među njima i mladi, koji su posvjedočili da ih je dotaknula dječakova vjera.

Maleni João Miguel hrabro se popeo na oltar i prekinuo svećenika riječima: „Oče, možete li moliti za mog djeda? On je na respiratoru zbog koronavirusa.“ Na snimci je prikazan dirljiv trenutak kada svećenik sjeda pokraj dječaka i započinje moliti.

Kasnije je objasnio: „Kako sam mogao odbiti njegovu molbu. Bogu sam priznao kako me je ovo dijete iznenadilo i upitao što mi je činiti. Potom sam prekinuo propovijed i sjeo na oltarske stepenice. Zamišljao sam Isusa kako sluša njegovu molitvu! Vjernici u crkvi dobili su jedinstvenu poduku o tome što znači imati vjeru.“

Nedugo nakon tog događaja svećenik je na Facebooku objavio kako su dječakove molitve uslišane. Napisao je: „Da. Dogodilo se čudo.“ Dječakov djed se oporavio, više nije priključen na respirator i ponovno govori, prenosi Bitno.net.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh