Roditelji i djeca

IVO I ANDREA GABRIĆ

VIDEO Dijagnoza njihove kćeri dovela je Isusa u njihove živote ...sada roditelji malene Nore mogu reći: „Nijedna poteškoća nije prepreka. Pozvani smo, ne gledati na granice naše djece, nego razvijati njihove mogućnosti!“

VIDEO Dijagnoza njihove kćeri dovela je Isusa u njihove živote

Foto: Screenshot

 

Supružnici Ivo i Andrea Gabrić dolaze iz Splita, po zanimanju su pravnici, te su roditelji petero djece.

Drugoj po redu kćerki Nori sa sedam mjeseci dijagnosticiran je Williamsov sindrom. Radi se o rijetkom poremećaju koji se očituje raznim problemima – poteškoće s učenjem i razvojem, drugačiji izgled lica te različite individualne zdravstvene poteškoće… S druge strane, osobe imaju odlične komunikacijske vještine i razvijeni afinitet prema glazbi pa se ovaj sindrom opisuje i kao potpuna suprotnost autističnom spektru jer su ove osobe jako otvorene i komunikativne.

„Nijedna poteškoća nije prepreka. Pozvani smo ne gledati na granice maše djece, nego razvijati njihove mogućnosti!“

Kako je bilo nositi se s mišlju da s tvojim djetetom nešto nije u redu dok je još bilo u majčinom stomaku, prihvatiti dijagnozu, uključiti se u sve terapije rane dijagnostike, te kako i zašto sada vjeruju da im je baš Nora donijela Isusa u njihove živote, te zašto sada mogu reći: „Nijedna poteškoća nije prepreka. Pozvani smo, ne gledati na granice naše djece, nego razvijati njihove mogućnosti!“ – poslušajte u emisiji „Put srca” radiopostaje MIR Međugorje,  urednice i voditeljice Paule Tomić:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh