Foto i video

SESTRA RITA CLARE

VIDEO Bivša profesionalna nogometašica priprema se za polaganje vječnih zavjeta S. Rita Clare, koja će ovoga mjeseca položiti vječne zavjete, četverostruka je nacionalna prvakinja u američkom nogometu. Donosimo vam njezino svjedočanstvo o obraćenju i prihvaćanju Božjega poziva

VIDEO Bivša profesionalna nogometašica priprema se za polaganje vječnih zavjeta

Svaka je priča o vjerskom pozivu drugačija, ali ona s. Rite Clare (Anne) vjerojatno je jedna od neobičnijih, javlja CNA.


Sestra Rita Clare, koja će ovoga mjeseca položiti vječne zavjete, četverostruka je nacionalna prvakinja u američkom nogometu.

Jedini nogomet s kojim je sada u doticaju godišnja je utakmica koju organizira sa 38 sestara franjevki s kojima živi u Torontu. S. Rita Clare odrasla je u katoličkoj obitelji i pohađala je katoličku školu, ali unatoč tome nikada nije željela postati redovnicom. S obitelji je išla svake nedjelje na misu, ali to je bilo sve što se tiče njenog vjerskog života.

Nogometnu karijeru započela je 2003. godine, nakon fakulteta, a 2007. godine osjetila je poziv, prekinula vezu s dečkom i otišla u samostan.

„Voljela sam izlaziti vikendom, ali uvijek sam išla na nedjeljnu misu. Doduše, nikada nisam slušala što mi je Bog govorio“, rekla je s. Rita Clare.

Jedne je nedjelje, nakon mise, shvatila da mora drastično promijeniti svoj životni stil.

„Shvatila sam da sam bolesna iznutra, da umirem iznutra. Otišla sam na ispovijed nakon dugo vremena. Tada sam počela proučavati Bibliju.“

Za vrijeme euharistijskog klanjanja osjetila je da ju Bog grli i počela je shvaćati Njegov plan.

„Moj se život tada zauvijek promijenio. Željela sam Isusa sve više“, rekla je s. Rita Clare.

Njezina obitelj podržala je njezinu odluku da ode u samostan, a prijatelji su bili iznenađeni.

S. Rita Clare vječne će zavjete položiti 30. lipnja.

Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh