Duhovna glazba

ADONAI

VIDEO Alan Hržica o pjesmi ‘Adonai’: Došla mi je spontano, u molitvi Refren je napisao nadahnut molitvom sv. Ignacija koji kaže: „Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem; ti si mi to dao, tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji; daj mi samo svoju ljubav i milost i to mi je dosta.“

Foto: Screenshot

 

Alan Hržica predstavlja novi spot za pjesmu Adonai, sa svog posljednjeg albuma: „Pod Tvojim pogledom“.

„Jednog sam se dana nalazio sam u svojoj radnoj sobi s gitarom u ruci i nekako spontano ušao u molitvu, istovremeno prebirući s prstima po žicama. Stalno mi je u srce dolazila jedna melodija koju sam potom snimio u svoj mobitel da slučajno ne zaboravim. Danima sam se kasnije vraćao na tu melodiju i riječi su polako dolazile. Jedan manji dio teksta pjesme došao je iz službe čitanja časoslova kojeg sam taj dan molio, a refren sam napisao nadahnut molitvom sv. Ignacija koji kaže: „Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem; ti si mi to dao, tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji; daj mi samo svoju ljubav i milost i to mi je dosta.“, kazao je Hržica o pjesmi.

Inače ovo je već šesta pjesma sa spomenutog albuma koja ima svoj video spot, a za montiranje ovog pobrinuo se dugogodišnji Alanov suradnik, Ivan Crnjak.

Pred Alanom su veliki koncerti i duhovne obnove u Hrvatskoj i Europi gdje zajedno sa svojim bendom predvodi slavljenje Gospodina. Uskoro ga možemo očekivati u Šibeniku, Drinovcima, Innsbrucku – Austrija, Goppingen – Njemačka, Županja, Puli, Rijeci, Kopru – Slovenija, Novoj Kapeli, Mostaru, Ivanić Gradu, Primoštenu, Travniku i Zagrebu.

U nastavku pogledajte video i poslušajte pjesmu Adonai:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh