Duhovna glazba

SAMO LJUBAV OSTAJE

VIDEO Alan Hržica i Andrej Grozdanov: Pjesma posvećena Anamariji Carević Pjesma je izvedena premijerno prošle godine, a sada ima i spot koji prati Anamarijino kretanje u jednom prosječnom danu

Foto: Screenshot

 

Na treću godišnjicu prerane tragične smrti Anamarije Carević, jedine žrtve potresa, Alan Hržica sa suradnicima izbacio je novi spot „Samo ljubav ostaje” posvećen Anamariji, i uz podršku Zaklade „Anamarija Carević” koja je ovu pjesmu proglasila svojom službenom pjesmom.

Lani, na drugu godišnjicu pjesma je premjerno izvedena na misi u Palmotićevoj Bazilici uz gitarsku pratnju Andreja Grozdanova, i samo Alanov glas, i reakcije su bile od oduševljenja do tuge, ganuća i suza. Sada imamo dodatak produkcije i spot koji prati Anamarijino kretanje u jednom prosječnom danu, od crkve do škole, samo osim njenog lika uživo imamo mural koji krasi njenu osnovnu školu Dr. Ivan Merz i smješi se prolaznicima, oblake kroz koje probija sunce, kao da nas blago gleda sa Gospodinom iz visina, i njena omiljena Palma, kako iz milja zovemo Palmotićevu Baziliku koja joj je bila drugi dom i gdje je rado sretala župnika Ivana Matića kao i svoje prijateljice iz tamburaškog orkestra gdje je svirala, članove Molitvene zajednice Srce Isusovo, SKAC, Akademski zbor Palma, s kojima se mimoilazila svakodnevno, a i članove mnogih drugih zajednica koje djeluju u Palmi.

Na snimanju je bilo i hladnoće i kiše ali to je život, mjena lijepih i toplih, i onih manje sunčanih, hladnih dana. Na sličan način osjećamo Anamariju kao da je tu među nama i samo šta se nije pojavila a ipak nema je u fizičkom smislu, osjećamo je srcem.

Tekst pjesme potpisuje izvanredna stihoklepkinja Dobrila Zvonarek, župljanka Palmotićeve župe, volonterka u Zakladi „Anamarija Carević” kojoj ovi stihovi nisu prvi koje je napisala, kao ni prvi koji su uglazbljeni. Alan Hržica, glazbeni predvodnik duhovne glazbe, sjajan interpretator, u ovom slučaju tautor glazbe i tvorac mnogih pjesama koje slave Gospodina. Gitarom je obogatio pjesmu Andrej Grozdanov, dobitnik ovogodišnjeg Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe. Za spot je zadužen Milo Ostović i njegova sjajna ekipa.

„Autori pjesme odrekli su se tantiema u korist Zaklade „Anamarije Carević” pa se zahvaljujemo na svakom medijskom prostoru koje će medijske kuće ustupiti u korist promicanja duhovne glazbe, Anamarijinog životnog primjera ali i obnove Palmotićeve Bazilike i izgradnje pastoralnog centra koji će jednom kad se izgradi nositi njeno ime”, poručili su iz Zaklade.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh