Razno

SPAŠEN OD VJEČNE PROPASTI

Viđenje svete Brigite: Čistilišne kazne za jednog vojnika koji se molio Gospi Svetica ga je vidjela pred Božjim sudom i kako je osuđen na duge čistilišne muke zbog svojih svakodnevnih grijeha

Foto: Pixabay


Sveta Brigita za vrijeme jedne ekstaze promatrala je suđenje nekom netom preminulom vojniku. Taj je vojnik živio odan grijesima i manama vojničkog života. Bio bi zacijelo osuđen na vječne muke u paklu da mu nije Blažena Djevica Marija, koju je uvijek pobožno zazivao, pritekla u pomoć. Spasila ga je od vječne propasti milošću iskrenog pokajanja.

Kao kaznu za oči – rekao mu je Sudac – morat ćeš gledati najstrašnije prizore. Kao kaznu za jezik, oštre će ti igle probadati jezik i mučit će te žeđ. Kao kaznu za dodir, bit ćeš bačen u ognjeni ocean

Svetica ga je vidjela pred Božjim sudom i kako je osuđen na duge čistilišne muke zbog svojih svakodnevnih grijeha. Kao kaznu za oči – rekao mu je Sudac – morat ćeš gledati najstrašnije prizore. Kao kaznu za jezik, oštre će ti igle probadati jezik i mučit će te žeđ. Kao kaznu za dodir, bit ćeš bačen u ognjeni ocean. Tada mu je Blažena Djevica Marija priskočila u pomoć i postigla mu olakšanje tih strogih odredbi Božjeg suda.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh