Duhovnost

MAGDALENA GORNIK

Viđenje slovenske mističarke, pape koji je proglasio dogmu o Marijinu bezgrešnom začeću Potom sam opazila muškarca koji je bio sav u bijelome, a u ruci je imao nešto blještavo. Činilo mi se kao da je ključ, ali nisam sigurna, samo mi se tako čini. Oko tog čovjeka i pred njim bilo je mnogo križeva, svake vrste: velikih, malih i srednjih

Foto: Pixabay

 

Magdaleni je povremeno bilo dano vidjeti trpljenje onovremenog pape, Pija IX. Kad se Pio IX. odupro talijanskoj politici, morao je pobjeći iz Vatikana. Pripala mu je čast da je proglasio dogmu o Marijinu bezgrešnom začeću. Umro je 1878. godine kao „vatikanski zatvorenik“. Crkva ga je proglasila blaženim.
6. lipnja 1852. Magdalena je zapisala:

„Sad sam bila pred nebeskim vratima. Došao je Duh Sveti u obličju bijelog goluba. Rekao mi je: ‘Pođi na trnoviti put.’ (…) Pošla sam. Došla sam na trnoviti put, ali nisam išla naprijed, nego sam zastala. Onda su došli Isus i Marija, oboje u bijeloj odjeći. Isus je imao u rukama lijepu, bijelu ružu. Marija je imala lijep, bijel vijenac, koji još nije bio dovršen.

Oko tog čovjeka i pred njim bilo je mnogo križeva, svake vrste: velikih, malih i srednjih. Jedan bi nestao, a drugi se pojavio. Stalno je bilo tako. Taj se muškarac smijao križevima

Potom sam opazila muškarca koji je bio sav u bijelome, a u ruci je imao nešto blještavo. Činilo mi se kao da je ključ, ali nisam sigurna, samo mi se tako čini. Oko tog čovjeka i pred njim bilo je mnogo križeva, svake vrste: velikih, malih i srednjih. Jedan bi nestao, a drugi se pojavio. Stalno je bilo tako. Taj se muškarac smijao križevima.

Ta je duša stvorena po mojem srcu

Iz Isusa i Marije svijetlila je jedna zraka u tog čovjeka: Isus je rekao: ‘Ta je duša stvorena po mojem srcu.’ I nasmiješio mu se. Marija je dodala: ‘Da, napunjen je Duhom Svetim.’ Onda sam opazila Duha Svetog, iz kojeg je izlazila svijetla zraka u prsa tog čovjeka, tako da je bio sav sjajan na prsima. Rekao mi je: ‘Znaš li tko je to?’ ‘Ne znam.’ ‘Vidiš, to je papa Pio. (…) On živi po mojoj volji. Uvijek moli za najvećeg duhovnog oca.’ (…) Gledala sam u njega, ali bio je dosta daleko od mene. Nisam ga mogla dobro vidjeti, samo sam vidjela da nije mlad. (…) Oba su se ljubazno nasmiješila, a vijenac je bio dovršen i križevi su nestali. Papa se dignuo u vis i nasmiješio se Isusu i Mariji. Oni su se također nasmiješili i raširili ruke. Potom su svi nestali. Ostala sam sama. Tako mi je bilo teško da sam zaplakala. Onda sam došla k sebi.“

Iz knjige „Magdalena Gornik“ autorice Martine Kraljič. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 49 umjesto 70 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh