Svjedočanstva

IZ KNJIGE „MAGDALENA GORNIK“

VIĐENJE PAKLA Gospodin je dopustio da Magdalena jednom u životu osjeti i muke pakla… Kad joj je Gospodin u ekstazi rekao da će ići u pakao, odgovorila mu je neka bude njegova volja. Odjednom je pala u ponor…

VIĐENJE PAKLA Gospodin je dopustio da Magdalena jednom u životu osjeti i muke pakla…

Foto: Shutterstock

 

Viđenje pakla

Gospodin je dopustio da Magdalena jednom u životu osjeti i muke pakla. U zapisima čitamo da se Magdalena na sam spomen pakla sva tresla. Kad joj je Gospodin u ekstazi rekao da će ići u pakao, odgovorila mu je neka bude njegova volja. Odjednom je pala u ponor. Crni pakleni plameni zapljusnuli su ju kao valovi. Prostor u kojem se našla bio je tako tijesan da nije mogla pomaknuti nijedan ud. Njezino tijelo mučile su muke koje se trpe u paklu. U ustima je osjećala kao da ima žeravicu i bila je strahovito gladna i žedna. Najgore je bilo što je osjećala neizmjeran izostanak svake utjehe. Slušala je ljudske i životinjske glasove, koji su preklinjali jedan drugoga i k tomu kleli Boga. Vrijeme nije uopće prolazilo. Iako je u paklu bila svega nekoliko minuta, mislila je da je u njemu provela više godina i da, kad se vrati na zemlju, više neće naći nikoga poznatoga.

Magdalena naziva pakao krajem vječna trpljenja, krajem vječne smrti. Duše se u njemu nalaze u stanju očaja i straha. Muče ih vječna glad i žeđ. Nikada više neće uživati Božju svjetlost. Gospodin joj je rekao da su to duše koje u svojem životu nisu iskazivale ljubav.

Iz knjige „Magdalena Gornik“ autorice Martine Kraljič. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI Do 30. studenoga knjigu možete nabaviti za 55 umjesto 70 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh