Svjedočanstva

MARIJINI OBROCI

Veronikina priča: Od gladi do diplome Neki ljudi žive ispod razine ljudskog dostojanstva. I to ne samo u dalekim zemljama nego i u našoj blizini. Učinimo ono što možemo, koliko god nam se to činilo malo i beznačajno. „Marijini obroci“ uspijevaju pomoći djeci kao što je Veronica najviše upravo zbog 'malih' pomoći 'malih' ljudi

Foto: Youtube, screenshot

 

Veronika je bila jedna od prvih koja je u Malaviju 2002. počela primati „Marijine obroke“, koji su joj omogućili da više ne gladuje, da se školuje i da diplomira.

„Dolazim iz obitelji koja si nije mogla priuštiti doručak“, priča svoju priču Veronica. „Zato sam u školu išla gladna. Kad sam počela primati Marijine obroke, imala sam snagu za školu; mogla sam slušati nastavnike i koncentrirati se zato što mi je bilo dobro.“

„Marijini obroci“ humanitarna je organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava gladnoj djeci tople obroke na mjestu obrazovanja. Trenutno je te djece više od 1 500 000 u 18 zemalja svijeta. (Više: Prazan trbuh nema uši.)

Veronikinu priču možete pogledati u dokumentarcu „Generacija nade“, koji donosi priče nekoliko mladih ljudi. Oni su dio nove generacije koja zahvaljujući „Marijinim obrocima“ pronalazi svoj glas i počinje graditi bolju budućnost.

Veronikina priča, ukratko:

Film „Generacija nade“:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh