Aktualnosti

SVETO PLATNO

VELIKA SUBOTA Molitva i klanjanje pred Torinskim platnom

Foto: Unsplash

Nadbiskup Torina mons. Cesare Nosiglia najavio je molitvu i klanjanje pred Torinskim platnom na Veliku subotu, 11. travnja u 17 sati, prenosi medjugorje-info. Klanjanje je na nakanu prestanka zaraze od koronavirusa, a prenosit će se putem televizijskog programa i na društvenim mrežama.

Dragi prijatelji, na tisuće poruka došlo mi je od ljudi, starih i mladih, zdravih i bolesnih, u kojima me mole, u trenutku teške poteškoće koju prolazimo, da možemo pred Svetim platnom moliti da…

Za Sveto je platno papa Benedikt XVI., tijekom posjeta Torinu 2. svibnja 2010., rekao da je „ikona Velike subote“, dana kada se je Bog sakrio.

Sveto platno je relikvija za koju se vjeruje da je platno u koje je Isus bio umotan nakon smrti na križu, a čuva se u kapeli katedrale svetog Ivana Krstitelja u Torinu.

Poruka nadbiskupa mons. Nosiglie glasi:

„Dragi prijatelji, na tisuće poruka došlo mi je od ljudi, starih i mladih, zdravih i bolesnih, u kojima me mole, u trenutku teške poteškoće koju prolazimo, da možemo pred Svetim platnom moliti tijekom Velikog tjedna. Da od umrlog i uskrslog Krista – koga Sveto platno tako istinito i stvarno predstavlja – izmolimo milost da se pobijedi zlo kao što je to učinio On, povjeravajući se dobroti i milosrđu Božjem. Rado sam prihvatio ovu molbu i jamčim svima da ćemo je ostvariti na Veliku subotu u 17 sati. Predvodit ću dugu molitvu pred Svetim platnom. Zahvaljujući televiziji i društvenim mrežama, ovo razmatranje i slika Svetog platna, koja podsjeća na muku i smrt Gospodinovu, ali koja također otvara naša srca vjeri u Njegovo uskrsnuće, bit će dostupna svima, cijelom svijetu.

Ljubav je jača – to je uskrsna poruka koju nam daje Sveto platno, da ponovno doživimo ispunjenje srca zahvalnošću i vjerom

Ljubav je jača – to je uskrsna poruka koju nam daje Sveto platno, da ponovno doživimo ispunjenje srca zahvalnošću i vjerom. Da, ljubav kojom nam je Isus darovao svoj život, što slavimo tijekom Velikog tjedna, jača je od bilo koje patnje, bolesti, zaraze, iskušenja i obeshrabrenja. Nitko i ništa nas neće moći odvojiti od te ljubavi, jer On je vjeran zauvijek i ujedinjuje nas s Njim u neraskidivu svezu“, rekao je mons. Nosiglia.

Znanstvenici potvrđuju da Torinsko platno nije krivotvorina

Izvor: www.medjugorje-info.com

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh