Aktualnosti

NESAVRŠENI, A SRETNI

VELIKA DRUŠTVENA ZABLUDA “Uspjeh je važniji od života” Ono što je meni pomoglo da se odlučim tolerirati svoju nesavršenost… jest informacija da su perfekcionisti redukcionisti koji sužavaju svoje vidno polje, isključuju se iz ostatka svijeta i na kraju znaju sve i svašta, ali samo o jednoj ili dvije neznatne stvari.

Foto: Shutterstock


Osobno mislim da smo kao društvo zakazali, jer dozvoljavamo da nam posao određuje osobnu vrijednost. Istina je da se od nečega treba živjeti i to ne osporavam, no mislim da je rješenje u postavljanju granica kao i u ispravnom odnosu prema poslu i obavezama, u smislu da nam je uvijek na umu umjerenost kao krepost koja nam daje ravnotežu.

Pod time mislim da bi koristilo smanjiti potrebu za iskazivanjem vlastite važnosti i dominantnosti na poslu, potrebe da se svima svidimo i da nas svi vole i isto tako umjereno iskazivati emocije bez obzira što osjećamo snažnu potrebu za ispravljanjem nepravde. Na kraju umjerenost nas oslobađa negativnih sklonosti, ovisnosti i grijeha.

 

 

Iz osvrta na knjigu Raphaela M. Bonellija „Nesavršeni, a sretni. Kako se osloboditi bremena perfekcionizma“. Izdavač: Verbum

Dio osvrta nalazi se na Instagram profilu naše Marijane Daničić, ovdje a cijeli osvrt na njezinu blogu ovdje (7bookmark.wordpress.com).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh