Vijesti

U SAMOSTANU SV. BERNARDA

I Velika Britanija dobila trapističku pivovaru: po ovim su karakteristikama njihova piva prepoznatljiva u svijetu Redovnici trapisti proizveli su pivo „Tynt Meadow“, koje ima 7,4 posto alkohola, a ime je dobilo po livadi na kojoj se nalazi samostan.

I Velika Britanija dobila trapističku pivovaru: po ovim su karakteristikama njihova piva prepoznatljiva u svijetu

Foto: Samostan sv. Bernarda

 

Samostan sv. Bernarda u Leicestershireu postat će prva trapistička pivovara u Velikoj Britaniji, nakon godina istraživanja i eksperimentiranja, javlja Catholic Herald.

Redovnici su došli na tu zamisao nakon što su 2013. godine odustali od proizvodnje mliječnih proizvoda jer im to više nije bilo ekonomski isplativo.

U sklopu svojih istraživanja, redovnici su posjetili deset od jedanaest postojećih trapističkih pivovara i zatražili pomoć od poznatog nizozemskog pivara Constantina Keinemansa. Trapisti su u konačnici proizveli pivo Tynt Meadow, koje ima 7,4 posto alkohola, a ime je dobilo po livadi na kojoj se nalazi samostan. Pivo će se moći kupiti od idućega mjeseca u samostanu i trgovinama.

„Pivo je dobar, hranjiv napitak. Naši belgijski prijatelji rekli su više puta da ono treba biti tekući kruh, a ne obojena voda, i to je ono što želimo postići“, rekao je gvardijan samostana Dom Erik Varden.

Trapistička piva obično pripadaju pivskoj vrsti aleova; neka su suha, no većinom su slatkasta, vrlo aromatična i s iznadprosječnim udjelom alkohola, te s mnogo nataložena kvasca na dnu boce jer se fermentacija nastavlja i nakon punjenja u bocu.

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: Catholic Herald

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh