Duhovnost

DAVID WILKERSON

Većini je kršćana radost nespojiva s pokajanjem, ali ono je majka sve radosti u Isusu Kako uvijek biti radostan; kako održavati radost? Evo odgovora

Većini je kršćana radost nespojiva s pokajanjem, ali ono je majka sve radosti u Isusu

Foto: Shutterstock

 

„Radost Gospodnja vaša je snaga” (Neh 8,10).

U vrijeme kad su ove riječi bile naviještene, Izraelci su se upravo bili vratili iz babilonskog ropstva. Pod vodstvom Ezre i Nehemije, ponovno su sagradili razrušene jeruzalemske zidove i sad su za cilj imali ponovno podići hram i obnoviti naciju.

Narod je bio željan čuti Zakon Božji i bio je potpuno spreman podrediti se vlasti Božjoj. Svećenik Ezra je „na trgu … počeo čitati (Zakon) … od ranoga jutra do podneva … Sav je narod pozorno slušao knjigu Zakona” (Neh 8,3). Kakav nevjerojatan prizor! Ezra je propovijedao pet ili šest sati, ali nitko nije obraćao pozornost na vrijeme jer su bili potpuno zaokupljeni Riječi Božjom.

Povremeno je Ezra bio tako svladan onim što je čitao da je stao kako bi „blagoslovio Jahvu, Boga velikoga” (Neh 8,6). Slava Gospodnja je snažno sišla i ljudi su podigli ruke hvaleći Boga: „Sav narod, podignutih ruku, odgovori: ‘Amen! Amen!’ Zatim su kleknuli i poklonili se pred Jahvom” (Neh 8,6).

Važan rezultat ovoga snažnog propovijedanja bio je taj da su se brojni slušatelji ‘slomili’; kad su shvatili Zakon Božji, počeli su se kajati (Neh 6,9).

Većini je kršćana radost nespojiva s pokajanjem, ali pokajanje je zapravo majka sve radosti u Isusu. Vjerujem da Gospodin želi djelovati u svom narodu na isti način i danas. Ali to zahtijeva ljude koji su željni čuti Riječ Božju i pokoriti joj se.

Kad srcem odlučimo biti poslušni Riječi Božjoj, dopuštajući Duhu da izloži i usmrti sav grijeh u našem životu, sâm Gospodin čini da se radujemo. „Bog ih je ispunio velikom radošću” (Neh 12,43).

Kako održavamo radost Gospodnju? Na isti način kako je postižemo na početku. Prvo, ljubimo Riječ Božju, častimo ju i gladujemo za njom. Drugo, neprestano hodimo u pokajanju. I treće, odvajamo se od svakoga svjetovnog utjecaja.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh