Aktualnosti

VATIKAN Papa izrazio zabrinutost zbog izjave predsjednika Trumpa da će Jeruzalem priznati glavnim gradom Izraela – evo što je rekao

Papa Franjo tijekom jučerašnje opće audijencije pozvao je da se poštuje status quo u Jeruzalemu, u skladu s odgovarajućim rezolucijama Ujedinjenih naroda. Sveti je Otac rekao da mu je Jeruzalem u mislima i da ne može ušutkati svoju duboku zabrinutost zbog situacije koja je stvorena posljednjih nekoliko dana. Papine su riječi reakcija na najave da će američki predsjednik Donald Trump priznati Jeruzalem glavnim gradom Izraela. Arapski su vođe upozorili da će taj potez američkog predsjednika prouzročiti nemire i da će biti okidač za nasilje.

Opisujući Jeruzalem kao jedinstven grad koji je svet za Židove, kršćane i muslimane, koji štuju sveta mjesta svojih vjeroispovijesti, Sveti je Otac rekao da taj grad ima posebno poslanje za mir. Molim se Gospodinu, rekao je na kraju papa Franjo, da identitet Jeruzalema bude očuvan i ojačan za dobro Svete Zemlje, Bliskog istoka i čitavog svijeta, te da mudrost i razboritost prevladaju kako bi se izbjeglo pridodavanje novih elemenata napetosti u svijetu koji već potresaju brojni okrutni sukobi.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh