Vijesti

VATIKAN // Papa rekao ‘NE’ rodnoj ideologiji

Danas djecu, djecu u školama to poučavaju, da je moguće odabrati vlastiti spol! A zašto to naučavaju? Jer su udžbenici koji se koriste od onih pojedinaca i institucija koje daju novac 

U svom obraćanju s poljskim biskupima tijekom Svjetskog dana mladih krajem srpnja, papa Franjo jasno je rekao kako je ‘rodna teorija’, koja tvrdi da svatko može odabrati vlastiti spol, „potpuna suprotnost” Božjem stvaranju. 

Papino obraćanje:

 U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi i u nekim zemljama Azije, postoje ideološke kolonizacije. A jedna je od njih – kažem to jasno s imenom i prezimenom – ‘rod’! Danas djecu, djecu u školama to poučavaju, da je moguće odabrati vlastiti spol! A zašto to naučavaju? Jer su udžbenici koji se koriste od onih pojedinaca i institucija koje daju novac.  

To su ideološke kolonizacije, koje također podupiru vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno. U razgovoru s papom Benediktom, koji dobro i jasno razmišlja, rekao mi je: ‘Svetosti, ovo je vrijeme grijeha protiv Boga Stvoritelja!’ On je inteligentan! Bog je stvorio muškarca i ženu; Bog je stvorio svijet tako i tako i tako, a mi činimo suprotno.  

Bog nam je dao ‘neobrađeno’ stanje, kako bismo ga mogli obrađivati; a onda, s ovakvim obrađivanjem, činimo stvari koje na vraćaju u ‘neobrađeno’ stanje! Moramo razmisliti o onome što je rekao papa Benedikt: Ovo je vrijeme grijeha protiv Boga Stvoritelja! I to će nam pomoći. 

Autor: (Narod.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh