Aktualnosti

NASTAVAK ISTRAGE

Vatikan dopustio otvaranje dviju grobnica u potrazi za kostima Emanuele Orlandi, djevojke nestale prije 36 godina U medijima se godinama spekuliralo što je je dogodilo s djevojkom; pokojni talijanski egzorcist Gabriele Amorth za CNN je prije sedam godina izjavio, kako misli da je Emanuela oteta da bi bila iskorištena u orgijama koje su organizirali diplomati stranog veleposlanstva pri Svetoj Stolici

Vatikan dopustio otvaranje dviju grobnica u potrazi za kostima Emanuele Orlandi, djevojke nestale prije 36 godina

Emanuela Orlandi/ foto: Shutterstock

 

Vatikan je u utorak priopćio kako će sljedećeg tjedna otvoriti dvije grobnice u pokušaju da se riješi slučaj Emanuele Orlandi, nestale prije 36 godina – javlja Fox News.

Emanuela je imala 15 godina kada je otišla na sat flaute u središtu Rima 1983. godine, i nikada se nije vratila kući. Slučaj je ponovno došao u javnost prošle godine, kada je odvjetnik obitelji Orlandi primio anonimno pismo s naputkom. U pismu je navedeno da bi djevojka mogla biti sahranjena na mjestu koje „pokazuje anđeo“, na malom Teutonskom groblju, kako prenosi Reuters.

Glasnogovornik Vatikana Alessandro Gisotti izjavio je u utorak da je Sveta Stolica odobrila zahtjev obitelji Orlandi da se ponovno otvore dva groba. Emanuelini rođaci, odvjetnici obitelji i članovi Svete Stolice, bit će prisutni 11. srpnja kada se grobovi budu otvarali.

U medijima se godinama spekuliralo što je je dogodilo s djevojkom; pokojni talijanski egzorcist Gabriele Amorth za CNN je prije sedam godina izjavio, kako misli da je Emanuela oteta da bi bila iskorištena u orgijama koje su organizirali diplomati stranog veleposlanstva pri Svetoj Stolici.

Prošle godine u podrumu zgrade veleposlanstva Svete Stolice pronađene su kosti za koje se je posumnjalo da pripadaju Emanueli i još jednoj djevojci koja je nestala nakon nje – Mirelli Gregori. Ipak, DNK analizom utvrđeno je da kosti ipak ne pripadaju nestalim djevojkama.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh