Osobni razvoj

ODMOR JE VAŽAN

Uživate li u drijemanju, kratkom snu? Biblija vas potiče na to! Iako se možda čini nerazumnim dopustiti si baš cijeli dan odmora nedjeljom, osobito za mlade obitelji, Sveto pismo nam jasno kaže da je odmor važan za nas, kako psihički, tako i duhovno. 

Foto: Pixabay

Kratko stanka u vidu drijemanja može biti ključna za naše blagostanje. Bilo da je riječ o bijegu od stresa svakodnevice ili o nadoknađivanju prijeko potrebnog sna – postoji nešto posebno u kratkom drijemežu.

Trošenje vremena na drijemanje i kratki spavanac moglo bi u nama proizvesti krivnju, jer, eto: “To rublje se neće oprati samo od sebe, a tu je i hitan poslovni mail…”

Ali bilo bi vrijeme da uvrstite odmor (drijemanje, kratki san) u svoj raspored zbog svih prednosti koje vam to donosi u ostatku dana. Zapravo, trebali bismo to naučiti od našeg Oca, koji se također znao odmoriti:

I sedmoga dana Bog dovrši svoje djelo koje učini. I počinu u sedmi dan od svega djela koje učini. I blagoslovi Bog sedmi dan i posveti, jer u taj dan počinu od svega djela svoga koje učini. (Post 2, 2-3)

Ako bolje razmislimo, Bog je tijekom stvaranja uzeo cijeli jedan dan za odmor. Mogli bismo se doista pitati: “Koliko se nas doista ‘sključi potpuno jedan cijeli dan u tjednu?” Pa čak i provjeravanje poruka i mailova s posla, koje nam često ne uzima više od minute, ne dopušta nam da se potpuno odmorimo i isključimo, uživajući u onome što nam pripada.

Odmor je važan

Iako se možda čini nerazumnim dopustiti si baš cijeli dan odmora nedjeljom, osobito za mlade obitelji, Sveto pismo nam jasno kaže da je odmor važan za nas, kako psihički, tako i duhovno.

Nevezano hoćete li se odmarati tako da ćete cijelu subotu provesti mirno, ili ćete se svakodnevno nakratko odmoriti drijemajući kako biste svoj um oslobodili stresa te postali mirniji, ne zaboravite na važnost odmora u vrtlogu ovog nemirnog i užurbanog svijeta.

Najčitanije

Na vrh