Dnevna misna čitanja

THE CHOSEN

UZ EVANĐELJE DANA Sve ovisi o tome kakav odnos imamo sa Stvoriteljem neba i zemlje, svega vidljivog i nevidljivog Ako ljubiš – zaista, tj. Božjom iskrenom ljubavlju, Boga i bližnjega svoga kao sebe samoga – čini što hoćeš, kad hoćeš

»I govoraše im: „Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.“« (Mk 2,27)

„Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji.“ Rimljanima 8,14

Evanđelje dana, Mt 12, 1-8

Sin Čovječji gospodar je subote. Čitanje svetog Evanđelja po Mateju U ono vrijeme prolazio je Isus subotom kroz usjeve. Učenici su njegovi ogladnjeli te počeli trgati klasje i jesti. Vidjevši to, farizeji mu rekoše: »Gle, učenici tvoji čine što nije dopušteno činiti subotom.« On im reče: »Niste li čitali što učini David kad ogladnje on i njegovi pratioci? Kako uđe u Dom Božji te pojedoše prinesene kruhove, a to ne bijaše slobodno jesti ni njemu ni njegovim pratiocima, nego samo svećenicima? Ili zar niste čitali u Zakonu da subotom svećenici u Hramu krše subotu, a bez krivnje su? A velim vam: veće od Hrama jest ovdje! I kad biste razumjeli što ono znači: Milosrđe mi je milo, a ne žrtva, ne biste osudili ove nekrive. Ta Sin Čovječji gospodar je subote!« Riječ Gospodnja.

Ostala današnja misna čitanja i Nediljkov komentar možete pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh