Osobni razvoj

SUSAN TASSONE

Uvjereni smo da bi nam život bio mnogo bolji kada bi sve bilo „po našem“. No je li to zaista tako? „Ne boj se ničega. Ništa te ne može snaći bez moje volje.“ (Dn 541)

Uvjereni smo da bi nam život bio mnogo bolji kada bi sve bilo „po našem“. No je li to zaista tako?

Foto: Shutterstock

Mi se bojimo njegove volje i vjerujemo u laž da Božji plan nije dobar za nas

Razmatranje

Čvrsto smo uvjereni da bi nam život bio mnogo bolji kada bi sve bilo „po našem“. Malo je onih koji stavljaju na stranu vlastite planove kako bi tražili Božju volju. Paradoks je u tome što istinsku i trajnu sreću nalazimo tek kada skupimo hrabrosti vršiti Božju volju i odreknemo se naše vlastite. Jednom, tijekom molitve, sveta Faustina je čula glasove svetih duša: „Onoliko smo sretne koliko smo ispunile Božju volju“ (Dn 515). Mi se bojimo njegove volje i vjerujemo u laž da Božji plan nije dobar za nas. Kada je Isus rekao svetoj Faustini neka se odrekne straha i slijedi ga, dao joj je svoju snagu. U tom trenutku je rekla: „Radujem se silno jer je Bog neizmjerno dobar“ (Dn 541). Božja volja nas vodi u istinu i nemamo se čega bojati.

Molitva

„O Gospodine, koji proničeš cijelo moje biće i najtajnovitiju dubinu moje duše, ti vidiš da jedino što želim si ti i vršiti tvoju svetu volju, ne osvrćući se ni na poteškoće ni trpljenja, ni na poniženja niti na ljudske obzire.“ (Dn 1360)

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh