Duhovnost

DAVID WILKERSON

Utješna riječ za one koji su na bilo koji način iznevjerili Gospodina Želim govoriti onim čitateljima koji su iznevjerili Gospodina. Možda ste se poskliznuli. Možda ste postali bezbrižni u molitvi i čitanju Biblije. Ili ste možda prekršili neku zapovijed

Utješna riječ za one koji su na bilo koji način iznevjerili Gospodina

Foto: Shutterstock

 

Dok sam molio u vezi s onim što bih trebao podijeliti s vama u ovoj poruci, Duh Božji snažno me je potaknuo da vam govorim o njegovoj vjernosti.

„… milosrđe njegovo nije presušilo. Ono se obnavlja svako jutro: tvoja je vjernost velika” (Tuž 3,22-23).

Želim govoriti onim čitateljima koji su iznevjerili Gospodina. Možda ste se poskliznuli. Možda ste postali bezbrižni u molitvi i čitanju Biblije. Ili ste možda prekršili neku zapovijed, griješeći protiv Gospodina. Možda ste pod vlašću grijeha koji lako zavodi. Kakva god da je vaša situacija, možda ste svladani strahom, krivnjom i nevjerom. Znate da je Bog rekao da će osuditi svaku vrstu grijeha i sad vam je ta spoznaja postala breme straha jer znate da je Gospodin vjeran svojoj Riječi.

ALI BOG JE ISTO TAKO VJERAN U MILOSRĐU. U Psalmu 89 nalazimo jednu riječ koja iscjeljuje i ohrabruje više od svih drugih u Pismu. Bog kaže:

„Nađoh Davida, slugu svojega … njime će se moja učvrstiti ruka … smrskat ću njegove protivnike pred licem njegovim … I s njim će moja vjernost i milosrđe moje biti … Ja ću ga prvorođencem učiniti, najvišim među kraljevima zemaljskim” (Ps 89,20-27).

Ovaj psalam govori o Kristu. Upravo je ovdje Otac uspostavio pouzdan savez sa svojim Sinom:

„Za nj ću dovijeka čuvati milosrđe svoje, i savez moj s njim će biti vjeran” (Ps 89,28).

Ljubljeni, isti savez koji je Bog sklopio s Kristom sklopljen je i sa svom njegovom djecom.

Neka Gospodin zasja na vas svojom milošću i ljubavlju!

„I potomstvo njegovo postavit ću dovijeka … ako sinovi njegovi ostave Zakon moj … i zapovijedi moje ne drže, tada ću šibom kazniti prijestupe njihove, i bezakonje njihovo udarcima. Ali mu milosrđa svojega neću uskratiti i u vjernosti svojoj neću iznevjeriti. Neću raskinuti saveza svojega, i što je sišlo s usana mojih, neću poreći” (Ps 89,29-34).

Razmislite o tome: Bog je sklopio savez da nikada neće povući svoju dobrotu ni od jednoga od onih koji su u Kristu. On će nas disciplinirati šibom ispravka, ali to će činiti s milosrđem, ljubavlju i suosjećanjem, jer koga Gospodin ljubi, onoga i kara. On će vam biti vjeran u vašoj borbi, opskrbljujući vas snagom Duha. Krist neće odustati od vas; dao je slavno obećanje da će vas sačuvati: „Potomstvo njegovo bivat će dovijeka” (Ps 89,36).

Dajte ujutro hvalu Gospodinu za njegovu dobrotu. Zatim mu svake večeri zahvalite za njegovu vjernost (vidi Ps 92,2-3). Ovu iscjeljujuću riječ primite po vjeri.

Autor: David Wilkerson

Izvor: „Put života”

„Put života” je časopis za dublji duhovni život. Izlazi jednom mjesečno i besplatan je. Čitatelji ga mogu naručiti putem telefona, poštom i elektroničkom poštom. Put života, Ilica 200, Zagreb; 01/370-7628; [email protected].

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh