Duhovnost

Usrdna molba svetim anđelima za spas nerođene djece

Usrdna molba svetim anđelima za spas nerođene djece book evangelizacija

Svemogući vječni Bože, u Trojstvu Jedan i Jedini, prije nego kao Tvoji sluge započnemo prizivati Svete Anđele moleći da nam dođu pomoć, dolazimo k Tebi na koljenima i klanjamo Ti se, Oče, Sine i Duše Sveti!

Budi hvaljen i slavljen dovijeka, neka Te ljube i blagoslivljaju svi Anđeli i ljudi koje si stvorio, neka Ti se klanjaju i neka Ti služe, Sveti, Jaki i Besmrtni Bože!

Marijo, Kraljice Anđela, čuj milostivo naše molitve koje upućujemo Tvojim službenicima anđelima i prikaži nam prošnje pred Prijestoljem Svemogućega, da se možemo radovati milosrđu, pomoći i spasenju Gospodnjem. O, budi nam Zagovornica i Posrednica Milosti, Majko i Zaštitnice naša, sva blaga i sva lijepa!

O veliki, Sveti Anđeli, čisti nebeski duhovi, Bog vas je poslao da nas štitite i branite, stoga, zaklinjemo vas u Ime Boga Trojedinoga: pritecite nam u pomoć!

U Ime Božje, zaštitite NEROĐENU DJEČICU i njihove roditelje od duha smrti i bolesti, od napada đavolskoga, od nesreće i žalosti! Od trenutka začeća nerođenima je Stvoritelj stvorio besmrtnu dušu; ustanite, Anđeli, obranite Božje vlasništvo, slomite zlu silu, udarite neprijatelja, zakrilite ove najmanje svojom nebeskom svjetlošću, odagnajte kušnju ubojstva nedužnih nerođenih i vratite mir srcima i razum umovima!

ZAKLINJEMO VAS poradi prolivene Predragocjene Krvi Gospodina našega Isusa Krista; PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS Presvetim Imenom Gospodina našega ISUSA KRISTA;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS svim Svetim Ranama Gospodina našega Isusa Krista;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS svim trenucima Muke Gospodina našega Isusa Krista;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS pozivajući se na Svetu Božju Riječ;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS zagledani u Presveto Srce Isusovo;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS zbog neizmjerne ljubavi Božje prema nama grešnima;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS zbog neosporive vjernosti Božje prema nama bijednima;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS u ime Milosrđa Božjeg prema nama slabima;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS ljubavlju Djevice Marije, Kraljice neba i zemlje;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS poradi suza Djevice Marije, vaše Kraljice i Gospodarice;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

ZAKLINJEMO VAS u ime Djevice Marije, Majke Božje i naše Majke;
PRITECITE U POMOĆ NEROĐENOJ DJECI!

Zato što smo u baštinu primili Predragocjenu KRV Gospodina našega Isusa Krista; smijemo vapiti, pomozite najmanjima među nama!

Zato što smo ljubljeni sinovi i kćeri Presvetoga SRCA Gospodina našega Isusa Krista; možemo vas zazivati; pomozite najmanjima među nama!

Zato što smo obasjani plamenom ljubavi Bezgrešnog Srca MARIJINA; usuđujemo se zagovarati; pomozite najmanjima među nama!

USRDNO VAS MOLIMO; sakrijte nerođene vašim štitevima!
USRDNO VAS MOLIMO; branite ih vašim mačevima!
USRDNO VAS MOLIMO; obasjajte ih vašim svjetlom!
USRDNO VAS MOLIMO; stavite ih pod Majčin plašt!
USRDNO VAS MOLIMO; predajte ih Srcu Marijinu!
USRDNO VAS MOLIMO; povjerite ih u Gospine ruke!
USRDNO VAS MOLIMO; sve njihove bližnje dovedite do izvora vode života vječnoga!
USRDNO VAS MOLIMO; svima njihovim bližnjima pokažite Srce koje ih toliko ljubi!
USRDNO VAS MOLIMO; ne dozvolite da njihovi progonitelji izgube Kraljevstvo Božje!
USRDNO VAS MOLIMO; provedite nas sve kroz kušnje života u nebesku Domovinu!
USRDNO VAS MOLIMO; provedite nas sve kroz patnje života u Dom Očev!

Svi korovi blaženih duhova nebeskih; pohitite im u pomoć!
Anđeli Života; pohitite im u pomoć!
Anđeli Sile Riječi Božje; pohitite im u pomoć!
Anđeli Ljubavi; pohitite im u pomoć!
Anđeli Čuvari nerođene dječice; pohitite im u pomoć!
Osobiti prijatelji naših duša, darovani od Gospodina kao životni pratitelji;
pohitite im u pomoć!

ZAKLINJEMO VAS OVOM SRDAČNOM MOLBOM:
POŽURITE I OBRANITE DJECU BOGA ŽIVOGA!

+Krv Gospodina našega i Kralja obvezuje vas: pomozite nama slabima!
+Srce Gospodina našega i Kralja potiče vas: požurite u pomoć nevinima!
+Rane i Križ Gospodina našega i Kralja podsjećaju vas: obranite nedužne!
+Bezgrešno Srce Prečiste naše Majke i vaše Kraljice upućuje vas: spasite nerođene!
+cijelo Nebo podupire vas molitvama i nagovorom: slomite duh pobačaja u narodu Boga Živoga!

MARIJO BOGORODICE DJEVICE, Predostojna Kraljice neba i Gospodarice anđela, Tebe, koja si od Boga primila moć i poslanje da satreš glavu sotoni, ponizno molimo, pošalji nam vojsku nebesku, da na Tvoju zapovijed potjera zle duhove, bori se svugdje s njima, pobijedi njihovu drskost i u ponor ih vječni strovali. Amen.

SVETI MIHAELE ARKANĐELE, Vojskovođo Vojske nebeske, pobjedniče sotone i njegovih demona, od Boga Svevišnjega dobio si moć i vlast da uništiš oholost nečistih sila; zaklinjemo Te, veliki Kneže anđeoski, izmoli nama koji s vjerom sada zazivamo pomoć za nerođenu djecu, istinsku poniznost srca, nepokolebljivu vjernost u izvršavanju Božje volje, odvažnost u trpljenjima i poteškoćama života, da jednom bez stida i pobjednički stanemo zajedno sa svima spašenima pred Sudom Onoga koji će suditi nebu i zemlji! Amen.

SVETI GABRIJELE ARKANĐELE, Anđele Isusova Utjelovljenja, vjerni i dobri Glasniče Božji, otvori naše uši i srca, kao i onih koji ne čuju plač najmanjih u utrobi, da mognemo svi čuti i prihvatiti poziv na obraćenje, te svaki i najmanji šapat ljubljenog Srca Gospodnjeg, koje nas poziva na život dostojan Boga i na poštivanje sve Božje stvorene djece. Zaklinjemo Te, budi nam uvijek pred očima, da Riječ Božju ispravno čitamo i razumijemo, da Boga Stvoritelja, Spasitelja i Posvetitelja uvijek tražimo i slijedimo, da ispunimo ono što od nas želi On, u svojoj bezgraničnoj ljubavi i Providnosti. Učini nas budnima na svako nadahnuće za dobro i opreznima na svaku napast od zloga. Navijestio si Mariji začeće i rođenje Spasitelja Isusa; blagoslovi svaku trudnicu-majku i svako začeto djetešce, osobito one kojima svijet namjerava ničim zasluženu smrtnu kaznu! Amen.

SVETI RAFAELE ARKANĐELE, poslan da liječiš rane, glasniče Božjeg ozdravljenja i iscjeljenja duše i tijela, zaklinjemo Te, rani naša srca ognjem ljubavi i ne daj da ta vatra ikada bude ugašena u nama i našim bližnjima, da mognemo u svakodnevnom životu uvijek stupati stazom Svjetla i uvijek u snazi ljubavi nositi svako trpljenje koje se na zemaljskom križnom putu svaljuje na nas. Donesi od Prijestolja Boga Velikoga izlječenje rana pobačaja, rana grijeha protiv života, boli zadane duhom smrti, očaja, otuđenja, tjeskobe, straha. Izmoli roditeljima koji žele djecu ovaj Božji dar, čudo i blagoslov! Amen.

DOĐITE NAM U POMOĆ, NAŠA VELIKA I MOĆNA BRAĆO, SVETI NEBESKI PRIJATELJI NAŠIH DUŠA, BRANITELJI NAŠI U POTREBAMA DUHA I TIJELA, VI SJAJNI RAJSKI VITEZOVI, VI NAŠI SLAVNI SURADNICI, VI KOJI ZAJEDNO S NAMA SLUŽITE GOSPODINU BOGU NAŠEMU I PODUPIRETE NAŠE PROŠNJE! ANĐELI GOSPODNJI, BUDITE KAO NEPROBOJAN MILOSNI ZID I PREPREKA IZMEĐU MAJKI, OČEVA, NEROĐENE I ROĐENE DJECE, MLADEŽI, SVEĆENSTVA I REDOVNIŠTVA I SVIH OSTALIH VJERNIKA, DA NAS ZLO NE MOŽE VIDJETI, PRONAĆI, NAŠTETITI NAM TE UPROPASTITI ŽIVOT I VJERU!  

Branite nas ujedno i pred nama samima; pred našom lijenošću i kukavičlukom, pred našim egoizmom i zavišću, pred našom ljubomorom, nepouzdanjem, željom da budemo siti i samozadovoljni, da nas drugi cijene i štuju, pred našom ohološću, razmetljivošću, neumjerenošću, nečistim mislima, željama i djelima; oslobodite nas od svega što je svijet stavio u naša srca i obasjajte ih darom svetosti, poniznosti, čistoće i ustrajnosti u dobru. Pomozite nam raskinuti okove ovisnosti, poroka i slabosti. Učinite da ne budemo zagledani i privezani za ovozemaljsko, već da uvijek gledamo u Vječnost. Izvucite iz nas otrov svijeta i poganstva, trulež grijeha i nesvjesno nagnuće da ranjavamo druge kao što smo i sami ranjeni. Skinite nam s očiju povez samodostatnosti i samoostvarenja, kojeg nam je nametnulo šarenilo svijeta, a kojega smo slobodnom voljom sami prihvatili i tako oslijepili za mnoge milosne Božje stvari. Ovaj povez nas čini slijepima na žalost, bijedu i muku naših bližnjih, istovremeno čineći da naričemo nad sobom i živimo tjeskobno i površno, ne otkrivajući bogatstvo naše vjere i nadu koju imamo u Kristu. U naša srca umetnite svetu misao i nemir da tražimo Boga, s ljubavlju, priznavanjem grijeha i odlučnošću, jer za Njim uistinu čeznemo. Anđeli Božji, pogledajte i vidite na nama i na svoj našoj braći i sestrama sakrivenim majčinom utrobom, prolivenu Krv našega Otkupitelja, Krv sa Golgote, izlivenu nad sve ljude za sva vremena. Pogledajte i vidite nad nama suze Majke Marije, povrijeđene bahatošću i hladnoćom svijeta prema začetima, nerođenima, prema starima i nemoćnima, prema sirotima, beskućnicima, progonjenima, obespravljenima, zlostavljanima! Potražite i nađite u nama sakriveno i često grijehom nagrđeno Lice Boga-Ljubavi, na čiju smo sliku stvoreni i koje nad ovim vremenom tužno vapi za obraćenjem. Pomozite nam Gospodina u duhu i istini ljubiti, Njemu se klanjati, Njemu služiti i Njegove zakone poštivati i vršiti. Pomozite nam i obranite nas i nerođene kojima se Isus Krist suobličio u majčinoj utrobi, od svakog utjecaja i prisile zloduha, da mognemo pobijediti u borbi sa silama tame koje nas napadaju i ponižavaju. Učinite da nitko od nas, rođenih i nerođenih, ne propadne za Vječnost, već da jednom u zajedništvu s vama mognemo klicati, veličati i blagoslivljati Boga koji je Život i samo Dobro. Amen.

*

Usrdna molba Svetim Anđelima stara je poljska katolička pučka pobožnost, prilagođena potrebama pokreta za život. Može se moliti kao devetnica ili trodnevnica. Žarko preporučeno moliti u slučaju da znamo za dijete kojemu je određeno  usmrćenje pobačajem. Legalizirano zlo ostaje zlo. Trudnica je kraljica. Pobačaj nikada nije rješenje. Nerođeno dijete čudo je nad čudima. Ako šutimo, odgovorni smo. Ako molimo, barem nešto činimo. Isus je bio nerođeno dijete. Isus je bio embrij i fetus. Molimo Anđele da zaštite naše najmanje anđele! Kršćanine: što činiš za najmanje, činiš za samoga Krista! (Mt 25, 40)

 

ANĐELIMA BOŽJIM

SVETI MIHAELE ARKANĐELE, pobjedniče Zloga, udari mačem sile Božje duha bolesti i smrti; odbaci od nas duha žalosti i sumnje; ukori duha malodušja i straha; uništi duha praznovjerja i magije, uroka i prokletstva; snagom i zadaćom povjerenom Ti od Boga Stvoritelja, obrani nas i vodi, raširi nad nama svoju moćnu zaštitu i obrani milost Božju u nama! Ne dozvoli da mi i naši bližnji živimo u zlu i grijehu; osobito nas očuvaj okova okultnog, astrologije, proricanja budućnosti; sakrij nas i sve naše drage pred duhom vidovnjaštva, vračanja i gatanja, te pred svim oblicima sotonizma, spiritizma i raznih energija u stvorenjima, u vidljivom i nevidljivom svijetu ili Svemiru. Udalji od nas svaki utjecaj stranih religija i sljedba, te duha zavodljivosti, laži, egoizma i bogohuljenja u umjetnosti i medijima. Neka nas zaobiđe i ne dotakne ništa od pogubnosti raznih amuleta, zapisa, karata, viska, mnogovrsnih takozvanih „zaštita“ te svih ostalih materijalnih znakova teškog i mučnog duhovnog ropstva i zablude. UČINI BEDEM oko naših duša i tijela, naših obitelji, Crkve i društva! Amen!

(Na čast Devet korova anđeoskih:) 3 Zdravo Marije.

SVETI GABRIJELE ARKANĐELE, počašćen navještajem Božje riječi i odluke odabranici Neba, zaručnici Pravednog Josipa, Mariji iz Nazareta; Glasniče najvažnije vijesti u povijesti svijeta, ponizno se obraćamo Tebi, u nadi da ćeš milostivo htjeti zagovorom se zauzeti kod Isusa i Marije za one koji se bore s duhom nečistoće, nasilja, duhovne i duševne klonulosti, depresije i beznađa te bračne neplodnosti i nevolja. Osobito Te molimo, svojim svetim zagovorom spasi nerođenu djecu osuđenu na nepojmljivo i strašno usmrćenje pobačajem; uništi duha smrti koji vreba teško oboljelu djecu, posebno onu u majčinim utrobama. Moćni, Čisti, Svijetli Anđele, satri svojom mišicom duha bludnosti, pornografije, preljuba, duha koji potiče na kontracepciju i grešne metode oplodnje; duha koji zarobljava osobito mlade u predbračnoj intimi, kako im nudi svijet; duha eutanazije i samoubojstva. UČINI BEDEM oko nas koji se trudimo živjeti evanđelje i koji ljubeći i praštajući trpimo, navješćujemo jedini Put, Istinu i Život! Raširi svoja krila i blagoslovi ljubav zaručnika i supružnika, vodi sve u čistoj i pravoj ljubavi te izmoli dar života supružnicima koji žele djecu! Amen!

3 Zdravo Marije.

SVETI RAFAELE ARKANĐELE, Sveto Pismo predstavlja Te kao tajanstvenog pratioca i prijatelja mladog Tobije, koji je pod Tvojim skrbništvom susreo i uzljubio Saru, svoju ženu. Svjetlost Tvoje svetosti i nebeske sile spriječila je zloduha da im oduzme život i sreću. Velik je Tvoj zagovor pred Licem Gospodnjim! Velika je Tvoja blagost i briga za sve one koji ljube život, traže zdravlje za sebe i bližnje, te hoće sveti bračni vez u blagoslovu Crkve i u sakramentu ljubavi. Molimo za Božje vodstvo, uvijek i u svemu! Molimo za Tvoju pomoć! Molimo da mačem Božjeg milosrđa uništiš oholost i bijedu duha bogopsovke i  hule u našem narodu. Suprotstavi se mučitelju-duhu ovisnosti o kocki, drogi, alkoholu, bludnosti, nasilju, vulgarnosti, proklinjanju i svađi te svakoj drugoj paklenoj sili koja želi zavladati i razoriti brakove i obitelji, bića malenih i slabih, Bogu posvećenih i vjernika. Izliječi, iscijeli, pridigni, zaštiti, dovedi do obraćenja i pobjede nad zlom! UČINI BEDEM oko nas molitelja i onih za koje molimo; da svi mi, uronjeni u Krv Jaganjčevu, budemo nevidljivi zloduhu koji kruži oko nas „kao ričući lav tražeći koga da proždre“! Amen!

3 Zdravo Marije.

SVETI ANĐELI ČUVARI svojom nebeskom svjetlošću zaslijepite zlo koje želi doprijeti do naše djece i mladih. Okružite ih sobom gdje god bili i što god radili. Pokažite im Isusa! Dovedite ih k Majci Mariji! Blagoslivljajte ih, da ne padnu pod osudu; udaljite ih moću svoje ljubavi od loših uzora, laži i idolopoklonstva, od bolesti duha i duše i tijela, koje bi došle na njih kroz muziku, literaturu, igru, zabavu, učenje, odrastanje, odgoj i društvo. Branite osobito naše duhovne pastire! Bdijte neprestano nad samostanima i župnim kućama! Zagovarajte našu vlast! Zaštitite duhovna zvanja! Hvala vam na vašoj silnoj i dobroj prisutnosti! Amen!

Slava Ocu… Anđele Čuvaru mili…

 

Mala krunica Svetih Anđela Čuvara

Moli se kao na Gospinu krunicu.

Na medaljicu ili križ:

Bože, u pomoć mi priteci!
-Gospodine, pohiti da mi pomogneš!

Slava Ocu…

Prvo veliko zrno:

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju, protiv pakosti i zasjeda đavolskih, budi nam zaklon. Neka mu zapovijedi Bog – što ponizno molimo – i ti, vojskovođo vojske nebeske, sotonu i druge zle duhove što svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao protjeraj. Amen.

Tri sljedeća zrna:

Marijo, Kraljice Anđela,
-Moli za nas koji se k Tebi utječemo!

Zdravo Marijo…

Drugo veliko zrno:

Na čast devet korova anđeoskih:
Oče naš…

Sva velika zrna prije desetica:

Anđeli najmanjih na nebu:
-neprestano motre lice Oca Tvojega, Isuse! (Mt 18, 10)

Zapovjedio si anđelima svojim, Gospodine:
-da nas čuvaju na svim putovima našim! (Ps 91, 11)
Pošalji, Bože, Anđela svoga da nas čuva:
-Poštovat ćemo ga i slušati, jer Ime je Tvoje u njemu! (Izl 23, 20)

Sva mala zrna:

Sveti naši Anđeli:
čuvajte ljubljenu djecu Božju!

Na kraju:

Predostojna Kraljice nebeska i Gospodarice anđela, Tebe, koja si od Boga dobila moć i poslanje da zgaziš glavu sotoni, ponizno molimo: pošalji nam vojsku nebesku, da na Tvoju zapovijed potjera zle duhove, bori se svugdje protiv njih, pobijedi njihovu drskost i u ponor ih vječni protjera. Amen.

*

Dozvolom Generalnog Priora Pavlina, od 2. 3. 2014.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh