Duhovnost

PREOBRAŽENI ŽIVOT

USPJEŠNA MOLITVA Kako se riješiti rastresenosti u molitvi

Kako se riješiti rastresenosti u molitvi

Foto: Shutterstock

 

Svatko tko se ikada posvetio jutarnjim pobožnostima dobro zna gdje se boj odvija. Jedva uspijemo koju minutu razmatrati ili izgovoriti prve riječi molitve, a da nas um nečim ne prekine – bilo čime! Pritom se trudi da ono što nam pokušava nametnuti zvuči što je moguće više logično, važno, ili pak neophodno.

Ako se odvratimo od molitve i stanemo „hrvati” s umom, nastojeći ga utišati, uspio nas je rastresti u molitvi, zauzeti nečim drugim i na taj način opet stupiti na središte pozornice.

Ljudi koji su uspješni u molitvi otkrili su, međutim, da valja ignorirati ono što im um nameće – ma koliko se važnim to moglo činiti. Oni se s umom ne bore, ne obraćaju mu se, niti se uopće obaziru na nj, već smjesta prelaze na molitve blagoslova, slavljenja i zagovaranja drugih. (…)

Ulomak iz knjige „Preobraženi život” autorâ Johna Lorena i R. Lorena Sandforda. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh