Aktualnosti

BENEDIKT XVI. I PAPA FRANJO

USKORO Film „Dvojica papa” prikazuje jedan od najdramatičnijih prijenosa papinske dužnosti u posljednjih 2000 godina Uskoro ćemo moći gledati film o papi Benediktu XVI. i papi Franji, koje glume dvojica poznatih glumaca. Pogledajte službeni trailer filma

Foto: www.thetwopopesmovie.com


 

Uskoro izlazi film „Dvojica papa” („The Two Popes”), o papi Benediktu XVI. i papi Franji! Film, kako ga opisuju njegovi autori, prati jedan od najdramatičnijih prijenosa papinske dužnosti u posljednjih 2000 godina – od kardinala Ratzingera na kardinala Bergoglia.

Pape glume poznati glumci: Benedikta XVI. Anthony Hopkins, a papu Franju Jonathan Pryce poznat po svojoj ulozi u seriji „Igre prijestolja”.

U filmu ćemo gledati kako kardinal Bergoglio, zbog svog nezadovoljstva stanjem i vodstvom u Crkvi, 2012. godine traži umirovljenje od pape Benedikta XVI. Međutim, papa Benedikt, suočavajući se s ovim skandalom, poziva svog najvećeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim da otkrije tajnu koja će potresti temelje Katoličke Crkve, piše u službenom Netflixovu sinopsisu.

Film je režirao oskarovac Fernando Meirelles. Premijera filma na Netflixu najavljena je za 20. prosinca.

 

Pogledajte službeni trailer:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Na vrh