Aktualnosti

BENEDIKT XVI. I PAPA FRANJO

„DVOJICA PAPA” Film koji prikazuje jedan od najdramatičnijih prijenosa papinske dužnosti u posljednjih 2000 godina! Uskoro ćemo moći gledati film o papi Benediktu XVI. i papi Franji, koje glume dvojica poznatih glumaca. Pogledajte službeni trailer filma

Foto: www.thetwopopesmovie.com

 

„Dvojica papa” („The Two Popes”) novi je film koji govori o papi Benediktu XVI. i papi Franji! Film, kako ga opisuju njegovi autori, prati jedan od najdramatičnijih prijenosa papinske dužnosti u posljednjih 2000 godina – od kardinala Ratzingera na kardinala Bergoglia.

Pape glume poznati glumci: Benedikta XVI. Anthony Hopkins, a papu Franju Jonathan Pryce poznat po svojoj ulozi u seriji „Igre prijestolja”.

U filmu gledamo kako kardinal Bergoglio, zbog svog nezadovoljstva stanjem i vodstvom u Crkvi, 2012. godine traži umirovljenje od pape Benedikta XVI. Međutim, papa Benedikt, suočavajući se s ovim skandalom, poziva svog najvećeg kritičara i budućeg nasljednika u Rim da otkrije tajnu koja će potresti temelje Katoličke Crkve, piše u službenom Netflixovu sinopsisu.

Film je režirao oskarovac Fernando Meirelles, a na Netflixu se prikazuje od 20. prosinca prošle godine.

 

Pogledajte službeni trailer:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh