Aktualnosti

UOČI DOLASKA SVEČEVA TIJELA U HERCEG NOVI // Park u Herceg Novom dobio ime po sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću Fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, imenovanje parka nazvao je „Božjim čudom“ koje se dogodilo nekoliko dana prije dolaska svečeva tijela u njegovo rodno mjesto.

Park u Herceg Novom dobio ime po sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću

Uoči dolaska svečeva tijela u Herceg Novi, park ispred samostana Sv. Antuna preimenovan je u Park Svetog Leopolda.

Odluka o preimenovanju parka donesena je jednoglasno 12. rujna , a ideju je inicirao načelnik općine Stevan Katić. Suglasnost za preimenovanje parka dalo je i Ministarstvo kulture. Odluka je službeno obznanjena 14. rujna.

Fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, imenovanje parka nazvao je „Božjim čudom“ koje se dogodilo nekoliko dana prije dolaska svečeva tijela u njegovo rodno mjesto.

Don Pavao Medač, koji djeluje u Kotorskoj biskupiji, komentirajući stanje zemnih ostataka koji su sačuvani i nakon 75 godina, uz činjenicu da su neki organi u jako dobrom stanju, osvrnuo se na još jednu dimenziju života sv. Leopolda – ekumenizam:

„Sveti Leopold nije želio izbrisati razliku između katolika i pravoslavaca, već je osnova njegova ekumenizma bila pomirenje svih u Bogu. Tada smo sposobni i za pomirenje jedni s drugima. Pomireni u Bogu, mi smo jedno, a tom je jedinstvu težio sv. Leopold, i žarko ga je želio ostvarivati i kroz sakrament pomirenja“.

Najčitanije

Na vrh