Poučne priče

DOBRODOŠLI!

Ulaz u nebo dopušten je samo stručnjacima Kada ćemo već jednom shvatiti kome je nebo namijenjeno?

Za koga je nebo?

Foto: Shutterstock

 

Jednom sam sanjao da sam umro i da stojim pred vratima neba. Bog me pitao: „Zašto bih te trebao pustiti unutra? Ovo mjesto je samo za stručnjake.“.

Bio sam iznenađen i jednostavno izrekao: „Igram prilično dobro šah“. On je odgovorio: „Ne baš tako dobro. Nisi neki stručnjak u tomu“. Tad rekoh: „Pokušao sam biti dobar otac i suprug“. On reče: „Žao mi je, ali samo je stručnjacima ulaz dopušten“. Tada rekoh: „Svi kažu da sam dobar učitelj“. Njegov je odgovor glasio: „Ali ne dovoljno dobar“.

„Već je bilo vrijeme da shvatiš za koga je ovo mjesto pripravljeno! Dobro došao!“

Nisi nikakav stručnjak. U očaju sam se počeo povlačiti, kad mi iznenada pade na um prekrasna misao. Potrčah natrag k vratima, pozvonih i rekoh Bogu čim se pojavio: „Moraš me pustiti unutra, ja sam stručnjak za nešto“. „Tako, a u čemu si stručnjak?“, upita me sumnjičavo. A ja odgovorih: „Ja sam stručnjak za grijehe. Pronašao sam tisuću novih, spretnih načina kako griješiti. Uistinu znam što je grijeh. Ali ja sam zbog toga bijedan stručnjak. Dobri Bože, oprosti mi“. On odgovori: „Već je bilo vrijeme da shvatiš za koga je ovo mjesto pripravljeno! Dobro došao!“

Izvor:  Medjugorje-info.com (Sion.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh