Vijesti

SVETOGRĐE U ITALIJI

Ukradena relikvija s krvlju Ivana Pavla II. Nadbiskup Renato Boccardo, koji je godinama bio bliski suradnik Ivana Pavla u Vatikanu, uputio je poziv da “relikvijar vrati katedrali i vjernicima”.

Foto: Screenshot


Relikvija, ampula s nekoliko kapljica krvi poljskoga pape Ivana Pavla II., koja se čuvala u kapelici u katedrali u gradu Spoleto u talijanskoj pokrajini Umbriji, ukradena je u srijedu, a lokalni biskup moli odgovorne da je vrate, javlja Vatican News.

Nadbiskup Renato Boccardo, koji je godinama bio bliski suradnik Ivana Pavla u Vatikanu, uputio je poziv da “relikvijar vrati katedrali i vjernicima”. Kazao je i kako još uvijek nije poznato je li relikvija ukradena zbog otkupnine, što se u prošlosti sa sličnim predmetima događalo.

“Usuđujem se nadati da je riječ o površnom potezu, a ne o namjeri da se povrijede osjećaji vjernika. Također se usuđujem vjerovati da taj bezobzirni potez nije učinjen iz pobude da se zaradi novac”, rekao je msgr. Renato Boccardo.

Relikvija koju je 2016. godine tadašnji krakovski nadbiskup Stanislaw Dziwisz poklonio Nadbiskupiji Spoleto-Norcia je bila privremeno u katedrali Spoleto, a sljedeći mjesec, 22. listopada na svečev blagdan, trebala je biti premještena u novu crkvu u regiji Umbrija koja je nazvana po pokojnom papi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh