Duhovnost

ISUS TI GOVORI

Uhvatit ću te za ruku i čuvati te „I tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.” Djela apostolska 2, 21

Foto: Biblijske priče za djecu i mlade

 

Nakon što su svi pojeli onaj čudesni obrok i kad je došlo vrijeme za poći kući, Isus je učenicima rekao da lađom prijeđu na drugu stranu jezera. Isus je ostao moliti se.
Lađa je bila daleko od obale kad je došla velika oluja. Vjetar i valovi ljuljali su lađicu lijevo pa desno. Dok su se učenici borili da ne potonu, ugledali su nešto – nekoga – kako hoda prema njima po vodi. Jao! Tresli su se od straha. Vikali su: „Utvara! Utvara!”
Kad im se lik približio, vidjeli su da to nije bila utvara, već Isus. „Ne bojte se”, reče im Isus.

Petar reče: „Gospodine, ako si zaista ti, reci mi da po vodi dođem k tebi.”
A Isus mu reče: „Dođi.”
Hrabri Petar sišao je s lađe i počeo hodati po vodi prema Isusu. Čim je krenuo razmišljati o onome što čini – zaista je hodao po vodi – Petar se uplašio. Počeo je tonuti vičući: „Gospodine, spasi me!”
Isus je zgrabio Petra za ruku. „Zašto si izgubio vjeru?” upita ga Isus dok ga je izvlačio smočenog na lađu.
Sada su učenici povjerovali: to je doista bio Isus, Sin Božji.

Isus ti govori:

„I tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.” Djela apostolska 2, 21

Svi ljudi trebaju spasenje jer se utapaju u grijesima. Kao što sam bio tu za Petra, tu sam za sve koji me prizovu. Znam da je ponekad teško vjerovati mi, no sjeti se da sam ja Sin Božji, i kad me prizoveš, spasit ću te. Kad god me zamoliš da ti oprostim grijehe i moliš: „Gospodine, spasi me!”, odmah ću doći.
Uhvatit ću te za ruku i čuvati te.

Ulomak iz knjige „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti – ovdje.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh