Najave

ZA MLADE OD 18 DO 30 GODINA

UDRUGA MAGIS TE POZIVA Planinarimo na Mosor – pridruži nam se! 🌄

Foto: SKAC.HR 

 

Udruga Magis u samom početku 2023. godine odlučila nas je potaknuti da krenemo na potragu za osobnim blagom kroz kraj koji u zimskim mjesecima nudi najviše svjetla. Vode nas na zlatnu planinu koja se proteže splitskim i omiškim zaobaljem, Mosor joj je ime!

Dio bi vremena upotrebljavao za pisanje, a dio za molitvu. Osobitu je utjehu primao u gledanju neba i zvijezda. To je činio često i dugo jer je tada osjećao u sebi jako veliku težnju da služi Našem Gospodinu

Planinarit ćemo od 13. do 15. siječnja i obići značajnije vrhove Mosora u potrazi za skrivenim izvorima našega identiteta. Smjestit ćemo se u malenom mjestu u srcu Poljičke Republike. Iz Dubrave ćemo ići u hodanje koje za svrhu imaju jačati nas u hodu za Bogom. Penjat ćemo se do Kozika i do Velikog Kabla.

Nadamo se vedrom vremenu, a navečer i gledanju zvijezda uz zagovor svetog Ignacija koji je to često činio. Tako u 11. točki Autobiografije o njemu piše: Dio bi vremena upotrebljavao za pisanje, a dio za molitvu. Osobitu je utjehu primao u gledanju neba i zvijezda. To je činio često i dugo jer je tada osjećao u sebi jako veliku težnju da služi Našem Gospodinu.

Želiš li služiti Gospodinu i otkrivati sve ono čime te obdario onda je ovo hodočašće baš za tebe!

Potrebna oprema

  • Vreća za spavanje
  • Papuče
  • Gojzerice ili tenisice prilagođene za trekking
  • Rezervna odjeća prilagođena vremenskim uvjetima
  • Kabanica
  • Higijenske potrepštine
  • Osobni dokumenti
  • Planinarski štapovi
  • Naglavna lampa (preporučeno)

Napomena

Zbog kvalitete programa broj sudionika je ograničen (max. 14 sudionika)

Sudjelovanje na planinarenju uključuje duhovnu pripremu koju ćemo započeti tjedan dana uoči početka programa. Svakodnevno ćete primati kratke tekstove koji će vas uvoditi u temu našeg pohoda.

Kotizacija iznosi 450 kn, a pokriva smještaj i sve obroke.

Prijaviti se možete putem sljedećeg google obrasca.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail [email protected].

Radujemo ti se!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh