Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Uđi, Isuse, u temelje našeg braka, odnosa, intimnosti, razgovora, dogovora…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Trebam te, Gospodine, trebam te u svome braku, trebam tvoje vodstvo, tvoju milost. Jer, prečesto se izgubim, padnem, osuđujem supružnika, prečesto ulazimo u sukobe; prečesto smatram da samo druga strana radi krivo i da mi ne daje ono što meni treba, a zasigurno i ja radim isto, a da to često niti vidim niti razumijem. Upravo te zbog svega toga molim da ovog trena uđeš u temelje našeg braka, odnosa, intimnosti, razgovora, dogovora, odlučivanja, različitosti i da slomiš u meni svaku sebičnost i egocentričnost. Jer, želim živjeti po tvojim savjetima, Gospodine, a ne funkcionirati po svojim negativnim osjećajima, koji mi često govore krivo i koji me toliko puta odvedu u frustraciju, stres i burne reakcije kojima onda ranjavam svoga supružnika. Ne shvaćam da time ranjavam sam/u sebe i da ulazim u područje neopraštanja koje šteti meni i da tim postupcima ustvari štetim svome braku.

Otvori mi oči, pomozi mi danas, ovaj tjedan, da mogu vidjeti istinu, da mogu vidjeti tvoje naume za moj život i naš brak

Moj Gospodine, kako mi je to, ponekad ili često, teško shvatiti! Molim te i vapim ti, otvori mi oči, pomozi mi danas, ovaj tjedan, da mogu vidjeti istinu, da mogu vidjeti tvoje naume za moj život i naš brak i da mogu shvaćati svog supružnika na ispravan način i pružiti mu ljubav i poštovanje koje zaslužuje, bez obzira na sve. Ma bez obzira hoće li on/a meni išta pružiti, ja želim dati. Odlučujem se na to, tebi za ljubav, Isuse! Pomozi mi, Isuse, molim te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jedna od ključnih stvari koje su potrebne da bi naš brak počeo ići novim putem, jest da shvatimo kako smo pozvani djelovati prvi. Jer, kada ja počnem davati supružniku ono što njemu treba, tada on, prije ili kasnije, ima volje vratiti meni ono što meni treba. Možda je moj/a suprug/a negdje pogriješio/la, ali sigurno sam i ja. Želim li biti onaj/ona koji/a će početi obnavljati naš brak?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh