Mladi

ČETIRI ZIDA

‘Udaljili smo se. Bog i ja…’ „Zašto me Ti ne potražiš, ako ja već bježim?“

'Udaljili smo se. Bog i ja…'

Foto: Shutterstock

 

Udaljili smo se. Bog i ja. Prodala sam se u robovlasništvo, a mogla sam pripadati Kralju. Čeka li On na mene? Zove li me? Jer, ja Ga ne čujem. Gluha sam. Ošamućena. Sumnja je stalno prisutna. Trebam li se sama vratiti ili će zlatna kočija doći po mene?

Lišće je popadalo sa stabla, a pala sam i ja. Na koljena. Ponovno noktima grebem zemlju, kao da ću ispod površine zagrebati nešto prolazno, nešto toliko slatko. Strastveno.

Želim Ti se vratiti. Iznova. Kao nekada biti samo Tvoja…

Zašto me Ti ne potražiš, ako ja već bježim? Zašto se ne zadereš na mene da stanem i da svaka kost u meni zatreperi od straha da sam bez Tebe ništa?!

Želim Ti se vratiti. Iznova. Kao nekada biti samo Tvoja. Ovaj pad predugo traje. Revolt mi kida svaku živu stanicu u tijelu. Želim se vratiti! Pomiriti se s Tobom. Zoveš me, ali ja sam zapela u mjestu. Ne mičem se. Dolaze kiše. Možda operu ovu ljagu s mene i čista dođem pred Tebe. Možda me te rijeke blata potope. Unište me do kraja. To je rizik koji moram preuzeti. S čime moram živjeti.

Neizvjesnost je prejaka.

Ja sam preslaba.

Ravnoteža ne postoji.

Tonem.

Ponovo. (…)

Ulomak iz knjige „Četiri zida“ autorice Elene Jurković. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu je na sniženju, možete je nabaviti za 21 umjesto 70 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh