Svjedočanstva

MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ

Udala sam se za muškarca koji mi nije bio privlačan „Danas nam je šesta godišnjica braka, imamo dvoje djece i još smo uvijek najbolji prijatelji.“

Udala sam se za muškarca koji mi nije bio privlačan

Foto: Shutterstock


 

Svatko od nas je u glavi stvorio sliku svoje „srodne duše“. Kada sam bila mlađa, znala sam da želim da moj budući suprug bude visok, vitak, svijetle puti i da ima tanke prste (grozim se debelih prstiju). Osim toga, htjela sam da bude obrazovan, omiljen u društvu i romantičan. Kad sam upoznala svog budućeg supruga nije me oduševio izgledom. Jednostavno mi nije bio privlačan. Istina, bio je visok, ali i krupne građe, s viškom kilograma i mesnatim licem. Naše je prijateljstvo započelo dosta neprimjetno. Išli smo zajedno na neke crkvene projekte nakon kojih bismo vodili dugačke razgovore o Bogu, životu i svijetu.

S vremenom sam shvatila da se zaljubljujem u njega i počela sam paničariti jer…

Kad mi je rekao da mu se sviđam, odmah sam mu dala do znanja da ga ne gledam na taj način. Pomirio se s tim i nastavili smo biti prijatelji. Kao prijatelj je bio savršen, uvijek me bio voljan saslušati i ohrabriti, davao mi je dobre i pobožne savjete.

S vremenom sam shvatila da se zaljubljujem u njega i počela sam paničariti jer je on bio zadnja osoba u koju sam se željela zaljubiti. Stalno sam samu sebe podsjećala da njegov izgled nije dovoljno dobar za moj ukus, a osim toga mi se nije sviđalo što se još uvijek školovao, a ja sam već radila.

Rasplakala sam se i rekla mu da ne mogu bez njega

Stoga sam odlučila prekinuti sve veze s njim. Rekla sam mu da moramo razgovarati, našli smo se u jednom parku. Srce mi je kucalo kao ludo, nisam mogla disati… Na kraju nisam mogla ništa reći, rasplakala sam se i rekla mu da ne mogu bez njega. Danas nam je šesta godišnjica braka, imamo dvoje djece i još smo uvijek najbolji prijatelji.

Draga čitateljice, želim ti poručiti da se trebaš udati za onu osobu s kojom možeš biti skroz ranjiva, s kojom možeš biti ono što jesi, kojoj možeš pokazati svoje dobre i loše strane. Ta osoba možda neće izgledati onako kako si ti zamislila, ali zapitaj se bi li radije imala prekrasnog supruga s velikim bankovnim računom na kojem ti svi zavide, ili nekoga pred kim možeš biti opuštena i iskrena.

Vjeruj mi, emotivna veza koju razviješ s tom osoba uskoro će prijeći i u fizičku privlačnost i neće ti više biti važno što odabranik tvog srca nema plave oči, mišiće ili bujnu kosu. To je prirodan slijed nakon što netko zarobi tvoje srce. Nemoj odmah odbacivati ljude koji ne zadovoljavanju tvoje kriterije, nemoj biti površna. U redu je imati kriterije, ali nemoj ih stavljati ispred nečijeg karaktera i nemoj dopustiti da utječu na tvoju povezanost s nekom osobom. Opusti se. 😊

Autorica: Ketsia Gustave; Faith it

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh